Ніжний бісквіт
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю різноманітну випічку, але для особливих випадків хочеться приготувати щось особливе. Наприклад, смачний торт з бісквітними коржами. Розповім, як приготувати самий-самий ніжний бісквіт.
Рецепт цього бісквіта розрахований для форми діаметром 24 см. Виходячи з розмірів вашої форми для випічки, ви можете збільшити або зменшити кількість інгредієнтів. Яйця підготуйте заздалегідь, так як вони повинні бути кімнатної температури.
- Борошно - 115 грам
- Крохмаль картопляний - 115 грам
- Яйця - 7 штук
- Цукор - 220 грам
- Сіль - 1 щіпка
1
Змішайте борошно з картопляним крохмалем і просійте.
2
Мартенс відділи Желтков.
3
У чашу міксера покладіть жовтки, цукор, сіль і збивайте близько 20-ти хвилин, до пухкої маси білого кольору.
4
Перекладіть збиті жовтки в більшу миску і, поступово додаючи борошняну суміш, обережно перемішуйте лопаткою рухами зверху вниз.
5
Збийте білки до стійких піків.
6
Додайте збиті білки в тісто, так само акуратно перемішуючи.
7
Перекладіть тісто в форму для випічки, змащену маслом.
8
Випікайте бісквіт 45 хвилин при температурі 180 градусах.
9
Готовому бісквіту дайте трохи охолонути в формі, потім викладіть його на решітку на столі і дайте охолонути повністю.