Полуничний зефір (ніжний і повітряний)
(покроковий рецепт з фото)
Обов'язково подивіться, як приготувати полуничний зефір (ніжний і повітряний) в домашніх умовах, так як він виходить набагато смачніше покупного. Це зовсім нескладно, досить дотримуватися рецепт.
Під час приготування зефіру головне - дотримуватися пропорції інгредієнтів і техніку приготування, так як працювати з сиропом завжди потрібно дуже обережно. Із заявлених інгредієнтів виходить багато зефіру, а за якістю він навіть краще покупного: менш нудотний, ніжний і натуральний. Слідкуйте за консистенцією і температурою сиропу, він повинен бути густим і не дуже гарячою (але і не дуже остиглим). Замість полуниці можна взяти вишню, але десерт вийде менш солодким.
- Якщо-якщо - 10 грам
- Холодна вода - 160 грам
- Полуниця - 400 грам
- Полуничне пюре - 300 грам
- Цукор - 650 грам(200г в пюре, 450г в сироп)
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Білок - 1 штука
1. Агар-агар залийте холодною водою, розмішайте і залишіть на 1 годину при кімнатній температурі. Полуницю очистіть від чашолистків і подрібніть в пюре. Процідіть пюре через сито і відміряйте 300 грам.
2. Нагрійте пюре до гарячого стану і додайте цукор, щоб він повністю розчинився. Агар-агар доведіть до кипіння і додайте цукор. Варіть масу 5 хвилин і дайте їй злегка охолонути.
3. У полуничну масу кімнатної температури додайте половину білка, збийте міксером до пишної світлої маси. Не припиняючи збивати, додайте половину білка і тонкою цівкою почніть вливати сироп, він повинен бути гарячим.
4. Продовжуйте збивати ще п'ять хвилин, поки маса не стане дуже густою. Перекладіть масу в кондитерський мішок і "висадіть" зефір на покритий пергаментом деко.
5. Залиште десерт на 24 години при кімнатній температурі, після чого посипте зефір цукровою пудрою з усіх боків. Смачного!