Рецепт Домашній зефір зі слив фото

Домашній зефір зі слив
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Слива
Низькокалорійні , ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти , Зефір
Кількість порцій: 25
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Хочу звернути вашу увагу на те, що будь-який зефір готується тільки на агар-агар, ніякого желатину не може бути в складі. Желатин не стабільний і при кімнатній температурі він буде танути.

Опис приготування:

Сьогодні я розповім вам, як приготувати"Домашній зефір зі слив" . Кількість зефірінок залежить від розміру насадки і вашої фантазії. Я люблю робити маленькі зефірінкі, не більше 4-5 см в діаметрі, тоді виходить приблизно 25 цілих штучок, що складаються з двох половинок. Рецепт агар-агару, і відразу хочу сказати, що замінити його нічим не можна, тим більше желатином. З желатину можна зробити тільки желе, яке зберігається і застигає в холоді. Відсадити його неможливо, тільки охолодити в контейнері, але при нарізці такий зефір буде танути і цукрова пудра не врятує ситуацію. Складного нічого немає, це тільки на перший погляд здається, що багато кроків і маніпуляцій, насправді досить спробувати один раз і вам сподобається! Запаситесь агар-агаром, потужним міксером і вперед!

  • Слива - 400 грам
  • Цукор - 400 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Якщо-якщо - 11 грам
  • Яєчний білок - 1 штука (крупного яйця)
  • Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
домашній зефір зі слив - фото крок 1
1. Отже, підготуйте продукти, приступимо!
домашній зефір зі слив - фото крок 2
2. Агар-агар замочіть у воді на 1 час.
домашній зефір зі слив - фото крок 3
3. Зливи вимийте, видаліть кісточки, засипте двома-трьома ложками цукру і залиште на 10-15 хвилин пускати сік. Після чого поставте на повільний вогонь і варіть 20 хвилин з моменту закипання соку. Води додавати не потрібно!
домашній зефір зі слив - фото крок 4
3. Кришкою під час варіння не накривайте, рідина повинна випаровуватися. Помішуйте періодично сливи. Використовуйте для варіння антипригарним каструлю.
домашній зефір зі слив - фото крок 5
4. Зніміть сливи з вогню, занурювальним блендером пюріруйте, процідити через сито, щоб шкурки не були в майбутній зефір. Додайте 200 г цукру і відварити 5 хвилин.
домашній зефір зі слив - фото крок 6
5. Остудіть сливову заготовку. Я ставлю каструльку з миску з крижаною водою водою і часто перемішую ложкою сливовий джем.
домашній зефір зі слив - фото крок 7
6. Перелийте сливову заготовку в чашу міксера. Додайте охолоджений яєчний білок. Виставте максимальні оберти на машинці і починайте збивати, через деякий час ви побачите, як маса збільшується в обсягах (в два-три рази), світлішає і стає щільніше.
домашній зефір зі слив - фото крок 8
7. Тепер повернемося до агар-агар. Перелийте його в кухлик і поставте на вогонь, доведіть до кипіння, всипте цукор. Перемішайте. Не хвилюйтесь, рідини не мало, цукор перетвориться в сироп і все буде в міру. З моменту закипання варіть масу 4-5 хвилин на повільному вогні. Сироп вируватиме, кипіти, пузиритися, тому постійно помішуйте. Потрібно довести сироп до 110 градусів, якщо градусника немає, то орієнтуйте на"тонку ниточку" , стікає з ложки.
домашній зефір зі слив - фото крок 9
8. Сливове пюре знову починаємо збивати, тим часом агар-агар вже трохи охолов і готовий. Тонкою цівкою вливайте агар-агар в фруктову заготовку, міксер повинен працювати на максимальних обертах. Коли маса стане густою, щільною, пишною, значить можна переходити до наступного кроку.
домашній зефір зі слив - фото крок 10
9. Заздалегідь підготуйте поверхні для сушки зефіру. Ідеальний варіант - харчова плівка, я застелила дерев'яні дощечки. Наповніть зефірної масою кондитерський мішок і відкидають зефір. Все потрібно робити швидко, агар-агар стабілізується вже при 40 градусах, тому поки маса тепла потрібно встигнути її відсадити.
домашній зефір зі слив - фото крок 11
10. Сушіть зефір при кімнатній температурі 8-10 годин. Готовий зефір притрусіть цукровою пудрою.
домашній зефір зі слив - фото крок 12
11. Обережно знімайте половинки зефіру з харчової плівки (він легко відклеюється), склеюють їх між собою. Завдяки пудрі з зефірінкамі легко працювати, вони не липнуть до рук.
домашній зефір зі слив - фото крок 13
12. Зберігати готовий зефір потрібно в закритій тарі при кімнатній температурі.
Ніжний, солодкий і дуже смачний, пробуйте!

Схожі рецепти