Домашній зефір зі слив
(покроковий рецепт з фото)
Хочу звернути вашу увагу на те, що будь-який зефір готується тільки на агар-агар, ніякого желатину не може бути в складі. Желатин не стабільний і при кімнатній температурі він буде танути.
Сьогодні я розповім вам, як приготувати "домашній зефір зі слив" . Кількість зефірінок залежить від розміру насадки і вашої фантазії. Я люблю робити маленькі зефірінкі, не більше 4-5 см в діаметрі, тоді виходить приблизно 25 цілих штучок, що складаються з двох половинок. Рецепт агар-агару, і відразу хочу сказати, що замінити його нічим не можна, тим більше желатином. З желатину можна зробити тільки желе, яке зберігається і застигає в холоді. Відсадити його неможливо, тільки охолодити в контейнері, але при нарізці такий зефір буде танути і цукрова пудра не врятує ситуацію. Складного нічого немає, це тільки на перший погляд здається, що багато кроків і маніпуляцій, насправді досить спробувати один раз і вам сподобається! Запаситесь агар-агаром, потужним міксером і вперед!
- Слива - 400 грам
- Цукор - 400 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Якщо-якщо - 11 грам
- Яєчний білок - 1 штука (крупного яйця)
- Цукрова пудра - 2-3 Ст. Ложок
Ніжний, солодкий і дуже смачний, пробуйте!