Зефір домашній
(покроковий рецепт з фото)
Повітряний, ніжний, смачний зефір цілком можна приготувати в домашніх умовах. І для цього не потрібно володіти якимись особливими кулінарними навиками.
Цей зефір виходить завжди і у всіх. Він м'який, з ніжною структурою і досить пружний. Справжній зефір! Крім того, домашній зефір виходить набагато корисніше, так як не містить барвники, ароматизатори та консерванти. Незрівнянна повітряні ласощі, однаково улюблене і дорослими, і дітьми. Дане кондитерський виріб може похвалитися найніжнішим ароматом, дивовижним солодким або кисло-солодким смаком, а також приємною пористою структурою.
- Желатин - 20 грам
- Вода - 120 мілілітрів
- Кукурудзяний сироп - 400 грам
- Цукор - 1/2 склянки
1. Розведіть желатин в воді.
2. Змішайте цукор, кукурудзяний сироп і 1/4 склянки води. Поставте на вогонь.
3. Доведіть сироп до кипіння, поки температура не перевищити 120 градусів.
4. Вилийте в чашу з міксером сироп і збийте на високій швидкості.
5. Влийте тонкою цівкою розчинений желатин і за бажанням можете додати ванілін. Продовжуйте розмішувати до стійких піків.
6. Поки суміш не застигла, швидко відправте її в формочку і дайте їй повністю охолонути і придбати форму. Відставте зефір на ніч.
7. Викладіть пласт зефіру на накрохмалену з цукровою пудрою поверхню і розріжте на будь-які шматочки.