Рецепт Зефір домашній фото

Зефір домашній
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Желатин
Вегетаріанське харчування
На сніданок , Ситний сніданок , Швидкий сніданок
Солодке , Десерти , Зефір
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Повітряний, ніжний, смачний зефір цілком можна приготувати в домашніх умовах. І для цього не потрібно володіти якимись особливими кулінарними навиками.

Опис приготування:

Цей зефір виходить завжди і у всіх. Він м'який, з ніжною структурою і досить пружний. Справжній зефір! Крім того, домашній зефір виходить набагато корисніше, так як не містить барвники, ароматизатори та консерванти. Незрівнянна повітряні ласощі, однаково улюблене і дорослими, і дітьми. Дане кондитерський виріб може похвалитися найніжнішим ароматом, дивовижним солодким або кисло-солодким смаком, а також приємною пористою структурою.

  • Желатин - 20 грам
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Кукурудзяний сироп - 400 грам
  • Цукор - 1/2 склянки
зефір домашній - фото крок 1
1. Розведіть желатин в воді.
зефір домашній - фото крок 2
2. Змішайте цукор, кукурудзяний сироп і 1/4 склянки води. Поставте на вогонь.
зефір домашній - фото крок 3
3. Доведіть сироп до кипіння, поки температура не перевищити 120 градусів.
зефір домашній - фото крок 4
4. Вилийте в чашу з міксером сироп і збийте на високій швидкості.
зефір домашній - фото крок 5
5. Влийте тонкою цівкою розчинений желатин і за бажанням можете додати ванілін. Продовжуйте розмішувати до стійких піків.
зефір домашній - фото крок 6
6. Поки суміш не застигла, швидко відправте її в формочку і дайте їй повністю охолонути і придбати форму. Відставте зефір на ніч.
зефір домашній - фото крок 7
7. Викладіть пласт зефіру на накрохмалену з цукровою пудрою поверхню і розріжте на будь-які шматочки.

Схожі рецепти