Дієтичний зефір
(покроковий рецепт з фото)
Можливо, дієтичний зефір в домашніх умовах краще ласощі для тих, хто стежить за своєю фігурою. Ніжний і апетитний, він стане відмінним варіантом десерту або перекусу протягом дня.
Цей рецепт приготування дієтичного зефіру стане знахідкою для всіх любителів ніжних і повітряних десертів. Навіть використовуючи цукор, а не стевію, наприклад, він виходить досить легкий і його нескладно вписати в добовий обсяг калорій.
- Яблуко - 4 штуки
- Ванілін - 1 щіпка
- Цукор або замінник - 600 грам
- Білок - 1 штука
- Якщо-якщо - 8 грам
- Вода - 160 мілілітрів
1. Насамперед потрібно вимити й обсушити яблука. Видалити серцевини, а шкірку залишити. Запекти їх в духовці або мікрохвильовій печі до м'якості.
2. Паралельно замочити в 160 мл vodи, якщо-якщо. З готових яблук акуратно вийняти м'якоть чайною ложкою і викласти в чашу блендера.
3. Збити яблука в однорідне пюре без грудочок. Додати 200 г пісочний (або замінника) і ванілін. Ретельно перемішати до однорідності і залишити на годинку.
4. Агар-агар відправити на вогонь і прогріти. Всипати в нього близько 400 грам цукру (або замінник за смаком) і довести до кипіння.
5. Варити сироп 5 хвилин на середньому вогні, а потім остудити трохи.
6. Додати білок в остигнула яблучну суміш і збити.
7. До білків поступово вливати гарячий (але kipyashtiy) сироп, продовжуючи постійно збивати. Дієтичний зефір в домашніх умовах вийде ніжним, якщо маса буде добре збитою і досить повітряної.
8. Тільки коли маса добре збільшиться в об'ємі, процес можна припинити.
9. Підготувати велике деко і за допомогою насадки відсадити зефір. Залишити його висихати приблизно на 12-14 годин. При бажанні потім можна склеїти половинки перед подачею. Ось і весь простий рецепт дієтичного зефіру, який обов'язково варто спробувати.