Рецепт Дієтичний зефір фото

Дієтичний зефір
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Яблука
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, Десерт
Десерти

Можливо, дієтичний зефір в домашніх умовах краще ласощі для тих, хто стежить за своєю фігурою. Ніжний і апетитний, він стане відмінним варіантом десерту або перекусу протягом дня.

Цей рецепт приготування дієтичного зефіру стане знахідкою для всіх любителів ніжних і повітряних десертів. Навіть використовуючи цукор, а не стевію, наприклад, він виходить досить легкий і його нескладно вписати в добовий обсяг калорій.

  • Яблуко - 4 штуки
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Цукор або замінник - 600 грам
  • Білок - 1 штука
  • Якщо-якщо - 8 грам
  • Вода - 160 мілілітрів
дієтичний зефір - фото крок 1
1. Насамперед потрібно вимити й обсушити яблука. Видалити серцевини, а шкірку залишити. Запекти їх в духовці або мікрохвильовій печі до м'якості.
дієтичний зефір - фото крок 2
2. Паралельно замочити в 160 мл vodи, якщо-якщо. З готових яблук акуратно вийняти м'якоть чайною ложкою і викласти в чашу блендера.
дієтичний зефір - фото крок 3
3. Збити яблука в однорідне пюре без грудочок. Додати 200 г пісочний (або замінника) і ванілін. Ретельно перемішати до однорідності і залишити на годинку.
дієтичний зефір - фото крок 4
4. Агар-агар відправити на вогонь і прогріти. Всипати в нього близько 400 грам цукру (або замінник за смаком) і довести до кипіння.
дієтичний зефір - фото крок 5
5. Варити сироп 5 хвилин на середньому вогні, а потім остудити трохи.
дієтичний зефір - фото крок 6
6. Додати білок в остигнула яблучну суміш і збити.
дієтичний зефір - фото крок 7
7. До білків поступово вливати гарячий (але kipyashtiy) сироп, продовжуючи постійно збивати. Дієтичний зефір в домашніх умовах вийде ніжним, якщо маса буде добре збитою і досить повітряної.
дієтичний зефір - фото крок 8
8. Тільки коли маса добре збільшиться в об'ємі, процес можна припинити.
дієтичний зефір - фото крок 9
9. Підготувати велике деко і за допомогою насадки відсадити зефір. Залишити його висихати приблизно на 12-14 годин. При бажанні потім можна склеїти половинки перед подачею. Ось і весь простий рецепт дієтичного зефіру, який обов'язково варто спробувати.

Схожі рецепти