Полуничний зефір
(покроковий рецепт з фото)
Як складно приготувати зефір самостійно, думаєте ви? зовсім нескладно! смачний, ніжний, натуральний і ароматний зефір, та ще й полуничний, легко готувати з простим рецептом на увазі. Дивіться самі!
За цим рецептом можна готувати зефір і з іншими ягодами і фруктами: наприклад, зі смородиною, малиною або яблуками. Класичний зефір готується на яблуках, з яких робиться пюре. Але полуничний зефір виходить більш легким, а якщо ви додасте менше цукру, то він буде ще і менш калорійним.
- Полуниця - 200 грам
- Білок яєчний - 1 штука
- Цукор - 300 грам
- Якщо-якщо - 5 грам
- Ванілін - За смаком
- Вода - 75 грам
- Пудра цукрова - За смаком
За допомогою блендера подрібніть полуницю в пюре.
Додайте 100 грам цукру, поставте масу на невеликий вогонь. Варіть хвилин 5-7, поки цукор не розтане, помішувати не забувайте. Отриманий сироп остудіть, відправивши його в холодильник.
Додайте 100 грам цукру, поставте масу на невеликий вогонь. Варіть хвилин 5-7, поки цукор не розтане, помішувати не забувайте. Отриманий сироп остудіть, відправивши його в холодильник.
Потім відокремте від охолодженого сиропу рівно 130 грам, додайте яєчний білок (теж охолоджений), збивайте міксером хвилин 10-15, поки маса не стане світло-рожевого.
Що залишився сироп знову поставте на невеликий вогонь, doʙavьte якщо-якщо, 200 грам цукру і 75 мл води. Помішуючи, варіть до тих пір, поки сироп не загусне до стану, щоб з краплі сиропу можна було скачати кульку (і він не повинен втрачати форму). Заважайте дерев'яною ложкою досить інтенсивно.
У збиту з білком масу вливайте цівкою сироп. Збивайте, поки маса не стане дуже густою.
Ось так виглядає готова зефірна маса.
Наберіть в кондитерський мішок масу.
На застелене пергаментом деко видавіть майбутні зефіркі у вигляді трояндочок.
Сушити зефір можна в кімнаті, при звичайній температурі, на це піде годин 12.
Потім зефір повинен легко відділятися від пергаменту. Готовий зефір посипте цукровою пудрою.
Потім зефір повинен легко відділятися від пергаменту. Готовий зефір посипте цукровою пудрою.
Ось такий гарний вийшов полуничний зефір. Приємного чаювання!