Рецепт Полуничний зефір фото

Полуничний зефір
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Ягоди, Яйця, Полуниця
Роздільне харчування
Для дітей, На святковий стіл, Фуршет
Десерти, Зефір

Як складно приготувати зефір самостійно, думаєте ви? зовсім нескладно! смачний, ніжний, натуральний і ароматний зефір, та ще й полуничний, легко готувати з простим рецептом на увазі. Дивіться самі!

За цим рецептом можна готувати зефір і з іншими ягодами і фруктами: наприклад, зі смородиною, малиною або яблуками. Класичний зефір готується на яблуках, з яких робиться пюре. Але полуничний зефір виходить більш легким, а якщо ви додасте менше цукру, то він буде ще і менш калорійним.

  • Полуниця - 200 грам
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Цукор - 300 грам
  • Якщо-якщо - 5 грам
  • Ванілін - За смаком
  • Вода - 75 грам
  • Пудра цукрова - За смаком
полуничний зефір - фото крок 1
За допомогою блендера подрібніть полуницю в пюре.
Додайте 100 грам цукру, поставте масу на невеликий вогонь. Варіть хвилин 5-7, поки цукор не розтане, помішувати не забувайте. Отриманий сироп остудіть, відправивши його в холодильник.
полуничний зефір - фото крок 2
Потім відокремте від охолодженого сиропу рівно 130 грам, додайте яєчний білок (теж охолоджений), збивайте міксером хвилин 10-15, поки маса не стане світло-рожевого.
полуничний зефір - фото крок 3
Що залишився сироп знову поставте на невеликий вогонь, doʙavьte якщо-якщо, 200 грам цукру і 75 мл води. Помішуючи, варіть до тих пір, поки сироп не загусне до стану, щоб з краплі сиропу можна було скачати кульку (і він не повинен втрачати форму). Заважайте дерев'яною ложкою досить інтенсивно.
полуничний зефір - фото крок 4
У збиту з білком масу вливайте цівкою сироп. Збивайте, поки маса не стане дуже густою.
полуничний зефір - фото крок 5
Ось так виглядає готова зефірна маса.
полуничний зефір - фото крок 6
Наберіть в кондитерський мішок масу.
полуничний зефір - фото крок 7
На застелене пергаментом деко видавіть майбутні зефіркі у вигляді трояндочок.
полуничний зефір - фото крок 8
Сушити зефір можна в кімнаті, при звичайній температурі, на це піде годин 12.
Потім зефір повинен легко відділятися від пергаменту. Готовий зефір посипте цукровою пудрою.
полуничний зефір - фото крок 9
Ось такий гарний вийшов полуничний зефір. Приємного чаювання!

Схожі рецепти