Баклажани з картоплею по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Вирішили побалувати сім'ю незвичайним блюдом? Китайська кухня - це скарбниця унікальних рецептів. Дізнайтеся, як готувати баклажани з картоплею по-китайськи - одне з тамтешніх популярних страв.
Чи готові дізнатися рецепт приготування баклажанів з картоплею по-китайськи? тоді читайте. Вперше спробувати це блюдо мені довелося в одному з китайських ресторанів. Здавалося б, в складі страви тільки овочі, але смак - вражаючий. Рекомендую!
- Баклажан - 2 штуки
- Картопля - 8 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Рослинна олія - За смаком
- Цибуля зелена - За смаком
- Соєвий соус - 4 Ст. Ложки
- Крохмаль картопляний - 2 Ст. Ложки
- Вода - 300 мілілітрів (можна використовувати і курячий бульйон)
- Винний оцет - 2 чайних ложки
- Кунжут - За смаком
- Сіль - За смаком (також спеції і прянощі)
- Перець полгарскій - 1 штука
1. Нарізаний брусочками картопля прожарьте, видавав пару зубчиків часнику. В ідеалі Ви досягнете золотистої скоринки.
2. Поки рум'яниться картопля, таким же чином наріжте баклажани.
3.Готове фрі висипте в тарілку,
А баклажанні брусочки відправте на місце, що звільнилося.
Прожарте їх до готовності (вони повинні стати прозорими).
А баклажанні брусочки відправте на місце, що звільнилося.
Прожарте їх до готовності (вони повинні стати прозорими).
4. Тепер займемося соусом.
Змішайте воду (або курячий бульйон) і соєвий соус, винний оцет, сіль, часник і всілякі прянощі і спеції на ваш смак. В отриману суміш додайте картопляний крохмаль і помішуйте до утворення однорідної прозорої маси.
Змішайте воду (або курячий бульйон) і соєвий соус, винний оцет, сіль, часник і всілякі прянощі і спеції на ваш смак. В отриману суміш додайте картопляний крохмаль і помішуйте до утворення однорідної прозорої маси.
5. Нарешті прийшов час заправити наше блюдо!
На повільному вогні ще раз прожарьте баклажани з картоплею, можна додати трохи болгарського перцю (це додасть свіжості страви), поступово вливаючи соус (3-4 хвилини). Трохи кунжуту - і майже!
На повільному вогні ще раз прожарьте баклажани з картоплею, можна додати трохи болгарського перцю (це додасть свіжості страви), поступово вливаючи соус (3-4 хвилини). Трохи кунжуту - і майже!