Баклажани з фаршем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачну вечерю швидко? Тоді цей рецепт для вас! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною і в духовку! Дивіться як приготувати баклажани з фаршем і картоплею.
Зберіть запіканку, чергуючи шари як сказано в рецепті, залийте сметаною, додайте улюблених спецій і в духовку! Слідкуйте за часом, в різних духовках може знадобиться різний час для запікання. За п'ять хвилин до кінця запікання можна посипати запіканку тертим сиром, дочекатися поки він розплавитися і подати до столу запіканку гарячою! хай щастить!
- Баклажан - 1 штука
- Фарш - 400 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Картопля - 5 штук
- Крем - 150 грам
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 100 мілілітрів
Приготуйте продукти для запіканки. Фарш вибирайте на свій смак, я купила свинячо-яловичий. Баклажан вимийте, поріжте кружечками товщиною в 5 мм. Посоліть і залиште стікати соком.
Візьміть вогнетривку форму для запікання. Змастіть її рослинним маслом. Картопля очистіть від шкірки, поріжте кружечками товщиною не більше 5 мм. Вставте нижню частину форми і солі.
Цибулину очистіть від лушпиння, прополосніте під водою, поріжте півкільцями не дуже тонко. Розподіліть по картоплі, приправити сіллю.
Розподіліть фарш по всіх поверхні запіканки, посоліть і приправте перцем меленим.
Кружечки баклажанів відіжміть легенько від рідини і розкладіть внахлест. По краях форми обережно влийте води, щоб картопля відразу не пригоріла. Багато води не знадобиться, так як під час запікання виділиться волога додатково з фаршу і баклажанів.
Залийте баклажани сметаною, сметани НЕ залийте, щедро поливайте. Приправити сіллю і poperčite. Прогрейте духовку до 200 градусів, відправте запіканку в духовку на 1 час. Готово!