Рецепт Баклажани з фаршем і картоплею фото

Баклажани з фаршем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Овочі, Баклажан, Фарш
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Хочете приготувати смачну вечерю швидко? Тоді цей рецепт для вас! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною і в духовку! Дивіться як приготувати баклажани з фаршем і картоплею.

Зберіть запіканку, чергуючи шари як сказано в рецепті, залийте сметаною, додайте улюблених спецій і в духовку! Слідкуйте за часом, в різних духовках може знадобиться різний час для запікання. За п'ять хвилин до кінця запікання можна посипати запіканку тертим сиром, дочекатися поки він розплавитися і подати до столу запіканку гарячою! хай щастить!

  • Баклажан - 1 штука
  • Фарш - 400 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Картопля - 5 штук
  • Крем - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 100 мілілітрів
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 1
Приготуйте продукти для запіканки. Фарш вибирайте на свій смак, я купила свинячо-яловичий. Баклажан вимийте, поріжте кружечками товщиною в 5 мм. Посоліть і залиште стікати соком.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 2
Візьміть вогнетривку форму для запікання. Змастіть її рослинним маслом. Картопля очистіть від шкірки, поріжте кружечками товщиною не більше 5 мм. Вставте нижню частину форми і солі.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 3
Цибулину очистіть від лушпиння, прополосніте під водою, поріжте півкільцями не дуже тонко. Розподіліть по картоплі, приправити сіллю.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 4
Розподіліть фарш по всіх поверхні запіканки, посоліть і приправте перцем меленим.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 5
Кружечки баклажанів відіжміть легенько від рідини і розкладіть внахлест. По краях форми обережно влийте води, щоб картопля відразу не пригоріла. Багато води не знадобиться, так як під час запікання виділиться волога додатково з фаршу і баклажанів.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 6
Залийте баклажани сметаною, сметани НЕ залийте, щедро поливайте. Приправити сіллю і poperčite. Прогрейте духовку до 200 градусів, відправте запіканку в духовку на 1 час. Готово!

Схожі рецепти