Рецепт Баклажани з фаршем і картоплею фото

Баклажани з фаршем і картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Баклажан , Фарш
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Хочете приготувати смачну вечерю швидко? Тоді цей рецепт для вас! Просто складіть всі інгредієнти шарами, залийте сметаною і в духовку! Дивіться як приготувати баклажани з фаршем і картоплею.

Опис приготування:

Зберіть запіканку, чергуючи шари як сказано в рецепті, залийте сметаною, додайте улюблених спецій і в духовку! Слідкуйте за часом, в різних духовках може знадобиться різний час для запікання. За п'ять хвилин до кінця запікання можна посипати запіканку тертим сиром, дочекатися поки він розплавитися і подати до столу запіканку гарячою! хай щастить!

  • Баклажан - 1 штука
  • Фарш - 400 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Картопля - 5 штук
  • Крем - 150 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 100 мілілітрів
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 1
Приготуйте продукти для запіканки. Фарш вибирайте на свій смак, я купила свинячо-яловичий. Баклажан вимийте, поріжте кружечками товщиною в 5 мм. Посоліть і залиште стікати соком.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 2
Візьміть вогнетривку форму для запікання. Змастіть її рослинним маслом. Картопля очистіть від шкірки, поріжте кружечками товщиною не більше 5 мм. Вставте нижню частину форми і солі.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 3
Цибулину очистіть від лушпиння, прополосніте під водою, поріжте півкільцями не дуже тонко. Розподіліть по картоплі, приправити сіллю.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 4
Розподіліть фарш по всіх поверхні запіканки, посоліть і приправте перцем меленим.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 5
Кружечки баклажанів відіжміть легенько від рідини і розкладіть внахлест. По краях форми обережно влийте води, щоб картопля відразу не пригоріла. Багато води не знадобиться, так як під час запікання виділиться волога додатково з фаршу і баклажанів.
баклажани з фаршем і картоплею - фото крок 6
Залийте баклажани сметаною, сметани НЕ залийте, щедро поливайте. Приправити сіллю і poperčite. Прогрейте духовку до 200 градусів, відправте запіканку в духовку на 1 час. Готово!

Схожі рецепти