Баклажани з фаршем на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування баклажанів з фаршем на сковороді дуже простий, а вже готову страву виходить вище всяких похвал! І ніжне воно, і соковите, і ароматне… словом, рекомендую приготувати!
Взагалі, мені цей рецепт приготування баклажан з фаршем на сковороді подобається своєю універсальністю. Якщо ви, скажімо, часом не маєте і прямо-таки вмираєте від голоду, можна не морочитися з шарами і обсмажити все разом, теж смачно вийде! Або ж можна загасити на плиті на маленькому вогні, вийде хоч і розсипчаста, але запіканка. Найкрасивіше буде виглядати страва, якщо будете його запікати в духовці, звичайно, але у вас завжди є вибір!
- Фарш - 400 грам
- Баклажани - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Крем - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Баклажани ріжемо кружальцями, посипаємо сіллю і чекаємо, поки пустять сік. Потім промиваємо під холодною водою і обсмажити з двох сторін на сухій сковороді. Залишимо остигати.
2. Фарш розморозимо, додамо до нього подрібнену цибулю і спеції, ретельно перемішати. Для більшої соковитості можна додати трохи води.
3. Тепер уже сковорідку змазати маслом, викладаємо половину баклажан. Потім - підготовлений фарш, і зверху - залишилися баклажани. Заливаємо сметаною, посипаємо приправами і тушкуємо під кришкою до готовності, можна навіть пару раз акуратно перевернути.
4. Або ж прямо в сковороді поміщаємо страву в духовку, - тоді вийде така ось апетитна скоринка!
5. Смачного!