Баклажани, фаршировані фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Перший раз вирішила спробувати запекти баклажан. Люблю страви 2 в 1, і на цей раз вирішила начинку зробити з фаршу, чергуючи з тертим сиром. Вийшло смачно
Баклажан розрізати навпіл уздовж, замочити на півгодини в солоній воді, потім запікати протягом 15 хвилин в духовці. Цибуля, часник, фарш, помідори обсмажити на сковороді близько 30 хвилин. Начинити баклажани шарами - шар з фаршу, шар з сиру з кропом. Запікати в духовці 20 хвилин. Удачі в приготуванні!
- Баклажан - 1 грам (великий)
- Фарш - 500 грам (я брала яловичину)
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Помідор - 2 штуки (невеликих без шкірки)
- Спеції для фаршу - 1 За смаком
- Твердий сир - 200 грам
- Свіжий кріп подрібнений - 1 Ст. Ложка
Баклажан помити, розрізати навпіл уздовж і покласти в миску з підсоленою водою. Залишити на 30 хвилин, щоб прибрати гіркоту з баклажана.
На деко кладу фольгу, змащую баклажани оливковою олією і ставлю в розігріту до 150 градусів духовку на 15 хвилин. Після того, як баклажан охолоне, вирізати м'якоть, щоб утворилося поглиблення для начинки.
На гарячу сковороду з оливковою олією викласти порізану цибулю, подрібнений часник і обсмажити. Додати фарш, спеції, сіль, перець за смаком.
Через 20 хвилин додати помідори без шкірки, нарізані кубиками, і тушкувати ще 5 хвилин.
Сир натерти на тертці, перемішати з подрібненим кропом. Баклажани начиняє шарами - шар з фаршу, потім посипаємо сиром з кропом. Верхній шар робимо з сиру.
Запікаємо в духовці при температурі 150 градусів протягом 20 хвилин.