Баклажани, фаршировані грибами
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні у мене простий рецепт, але дуже смачний! Баклажани фаршировані грибами (печерицями), болгарським перцем, під сирною скоринкою. Пробуйте!
Отже, розповідаю, як приготувати "баклажани, фаршировані грибами" . Все досить легко і простий, з доступних продуктів. Щоб зробити закуску яскравіше, можна замінити болгарський перець на паприку червоного кольору. Видаліть м'якоть баклажана, обсмажте її з овочами, наповніть отримані човники і запечіть. Використовуйте для аромату часник, кріп або інші спеції. Хай щастить!
- Баклажан - 2 штуки
- Гриби - 100 грам
- Солодкий перець - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Рослинна олія - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
1. Підготуйте продукти, вимийте овочі. Приступимо! Якщо грибочки свіжі, то їх потрібно очистити, помити, порізати тонкими пластинками або кубиками.
2. Баклажани розріжте на дві частини вздовж. Обережно ножем видаліть внутрішню частину, щоб вийшла човник. Занадто тонкі бортики не варто робити, інакше човник не триматиме форму. Посоліть добре і залиште човники на 20 хвилин. М'якоть поріжте кубиками.
3. На рослинному маслі обсмажте цибулю і гриби, якщо сковорода маленька, то краще спочатку обсмажувати цибулю, потім додавати гриби. Кришкою накривати не потрібно.
4. Додайте баклажани, порізаний болгарський перець і доведіть овочі до готовності. Сіль, перець за смаком.
5. До готових овочів додайте зелень, рубаний часник, перемішайте і зніміть з вогню.
6. Човники промийте під холодною водою від солі. Обсушити паперовими рушниками, наповніть фаршем овочевим. Поставте в гарячу духовку на 20-25 хвилин (температура 200 градусів).
7. Баклажани фаршировані грибами готові. На цьому процес можна вважати завершеним.
8. А можна зробити ще й апетитну сирну корочку! Для цього посипте баклажани тертим сиром, кількість і сорт на ваш розсуд. Надішліть баклажани в духовку ще на пару хвилин, щоб сир розплавився.
9. Готово! Розкладіть баклажани по тарілочках, прикрасьте зеленню і пробуйте!
Смачного!