Рецепт Баклажани, фаршировані грибами фото

Баклажани, фаршировані грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Сьогодні у мене простий рецепт, але дуже смачний! Баклажани фаршировані грибами (печерицями), болгарським перцем, під сирною скоринкою. Пробуйте!

Опис приготування:

Отже, розповідаю, як приготувати"Баклажани, фаршировані грибами" . Все досить легко і простий, з доступних продуктів. Щоб зробити закуску яскравіше, можна замінити болгарський перець на паприку червоного кольору. Видаліть м'якоть баклажана, обсмажте її з овочами, наповніть отримані човники і запечіть. Використовуйте для аромату часник, кріп або інші спеції. Хай щастить!

  • Баклажан - 2 штуки
  • Гриби - 100 грам
  • Солодкий перець - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Рослинна олія - 3-5 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Цибулина - 1 штука
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 1
1. Підготуйте продукти, вимийте овочі. Приступимо! Якщо грибочки свіжі, то їх потрібно очистити, помити, порізати тонкими пластинками або кубиками.
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 2
2. Баклажани розріжте на дві частини вздовж. Обережно ножем видаліть внутрішню частину, щоб вийшла човник. Занадто тонкі бортики не варто робити, інакше човник не триматиме форму. Посоліть добре і залиште човники на 20 хвилин. М'якоть поріжте кубиками.
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 3
3. На рослинному маслі обсмажте цибулю і гриби, якщо сковорода маленька, то краще спочатку обсмажувати цибулю, потім додавати гриби. Кришкою накривати не потрібно.
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 4
4. Додайте баклажани, порізаний болгарський перець і доведіть овочі до готовності. Сіль, перець за смаком.
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 5
5. До готових овочів додайте зелень, рубаний часник, перемішайте і зніміть з вогню.
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 6
6. Човники промийте під холодною водою від солі. Обсушити паперовими рушниками, наповніть фаршем овочевим. Поставте в гарячу духовку на 20-25 хвилин (температура 200 градусів).
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 7
7. Баклажани фаршировані грибами готові. На цьому процес можна вважати завершеним.
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 8
8. А можна зробити ще й апетитну сирну корочку! Для цього посипте баклажани тертим сиром, кількість і сорт на ваш розсуд. Надішліть баклажани в духовку ще на пару хвилин, щоб сир розплавився.
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 9
9. Готово! Розкладіть баклажани по тарілочках, прикрасьте зеленню і пробуйте!
баклажани, фаршировані грибами - фото крок 10
Смачного!

Схожі рецепти