Рецепт Баклажани, фаршировані м'ясом і рисом фото

Баклажани, фаршировані м'ясом і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Баклажан, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви з начинкою

Блюдо з секретом - не відразу і здогадаєшся, що всередині баклажана знаходиться чудова начинка. Ця страва вас здивує своєю оригінальність і відмінним смаком.

Оригінальний спосіб приготування фаршированих баклажанів. Вичистіть з баклажан м'якоть і помістіть їх в підсолену воду на півгодини. Тим часом обсмажте горішки, а також цибулю з часником. Половину цибулі і часник змішайте з горішками, промитим рисом і фаршем, приправити сіллю, поперчіть. Наповніть баклажани начинкою і покладіть в каструлю. Що залишився лук з часником з'єднайте з порізаними помідорами і тушкуйте протягом 15 хвилин на сковороді і вилийте до баклажанів разом з бульйоном. Гасіть на середньому вогні 45 хвилин, періодично перевертаючи. На стіл подавайте полив лимонним соком і посипавши свіжою зеленню. Смачного!

  • М'ясо - 250 грам
  • Кедрові горішки - 50 грам
  • Баклажани - 6 штук
  • Цибуля - 1 штука
  • Помідори - 3 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Бульйон - 2 склянки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
баклажани, фаршировані м'ясом і рисом - фото крок 1
Відріжте хвостик баклажана і вичистіть м'якоть за допомогою ножа і невеликий ложки. Потім помістіть заготовки на півгодини в підсолену воду.
баклажани, фаршировані м'ясом і рисом - фото крок 2
Розігрійте на сковороді олію і швидко обсмажте горішки, потім відкиньте їх на друшляк. На маслі, що залишилося обсмажте порізані цибулю і часник. Половину цибулі і часник змішайте з горішками і промитим рисом для начинки.
баклажани, фаршировані м'ясом і рисом - фото крок 3
М'ясо пропустіть через м'ясорубку і додайте до начинки. Додати сіль, поперчіть і перемішайте.
баклажани, фаршировані м'ясом і рисом - фото крок 4
Наповніть баклажани начинкою і покладіть в каструлю. Що залишився лук з часником з'єднайте з порізаними помідорами і протушкувати протягом 15 хвилин на сковороді і вилийте до баклажанів разом з бульйоном. Гасіть на середньому вогні 45 хвилин, періодично перевертаючи. На стіл подавайте полив лимонним соком і посипавши свіжою зеленню.

Схожі рецепти