Баклажани, фаршировані овочами, м'ясом і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт мені особливо подобається тим, що для приготування фаршированих баклажанів необхідно трохи часу, а влітку блюдо виходить майже не витратним, так як всі овочі можна знайти на грядці.
Цей рецепт - справжня знахідка для любителів приготування легких літніх страв. Баклажани, цибуля, перець, помідор дають неймовірне поєднання ароматів і соку, а спеції тільки підкреслюють дивовижний запах цієї страви. Його дуже легко і швидко готувати, що особливо важливо, якщо ви готуєтеся до прийому гостей. Такі баклажани з легкістю стануть прикрасою вашого святкового столу або послужать відмінним варіантом домашнього вечері.
- М'ясо - 150 грам (свинина)
- Горіх волоський мелений - 40 грам
- Баклажан - 2 штуки
- Лук репчатій - 1/2 штуки
- Перець солодкий - 1/2 штуки
- Помідор - 1/2 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 2-3 зубчиків
- Чебрець - За смаком
- Сіль - За смаком
- Імбир - За смаком
1. Баклажани наріжте вздовж на дві половинки і відправте смажитися на попередньо розігрітій оливковій олії. Солити їх не потрібно. Через деякий час переверніть баклажани.
2. Приготуйте начинку: дрібно поріжте цибулю, перець солодкий, помідор. Викладіть на сковороду цибулю і солодкий перець. Як тільки цибуля посвітлішає, додайте перекручене через м'ясорубку м'ясо. Деякий час постійно помішуйте начинку, щоб м'ясо не злиплося.
3. Часник і імбир натріть на тертці, дрібно наріжте зелень, додайте в начинку. Вийміть середину з баклажанів з допомогою ножа і дрібно наріжте її, вона піде в начинку.
4. Обсмажте всю начинку на сковороді, в кінці посоліть, додайте спеції і мелений волоський горіх. Наповніть баклажани начинкою і посипте тертим сиром.
5. Надішліть в духовку на 10 хвилин або в мікрохвильову піч на 5 хвилин з функцією гриль. Смачного!