Баклажани фаршировані м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани фаршировані м'ясом - це оригінальна закуска або навіть основне блюдо. Ароматні, смачні і дуже ситні, їх просто не можна не спробувати.
Це простий рецепт баклажанів фаршированих м'ясом готується з яловичиною, але використовувати можна свинину, курку або будь-яке інше м'ясо.
1. М'ясо вимити, просушити і порізати маленькими шматочками.
2. На сковороді з невеликою кількістю масла посмажити м'ясо з додаванням томатної пасти до готовності. Посолити і поперчити за смаком.
3. Баклажани вимити і порізати навпіл.
4. Акуратно чайною ложкою вирізати серединку, залишаючи стінки мінімум 0, 5 см.
5. Баклажани з серединки дрібно порізати і посолити.
6. Цибулю і часник почистити і подрібнити.
7. У розігріте масло відправити цибулю і часник. Підсмажити до золотистого кольору.
8. Додати на сковороду баклажани і кмин.
9. Помідори очистити від шкіри (зробити невеликі надрізи, залити окропом на кілька хвилин і облити холодною водою) і дрібно порізати.
10. Додати на сковороду до овочів і випарувати зайву рідину. Додати трохи солі і перцю.
11. Готове м'ясо відправити до овочами, ретельно перемішати.
12. Отриманою масою нафарширувати човники з баклажанів.
13. Помістити баклажани на пергамент для випічки або змащене маслом деко і відправити в добре розігріту духовку на 25-30 хвилин.
Обов'язково спробуйте баклажани фаршировані м'ясом в домашніх умовах, це дійсно неймовірно смачно!
Перед подачею прикрасити петрушкою.
- Яловичина - 300 грам
- Баклажан - 3 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Помідори - 4 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Петрушка - 3 щіпки
1. М'ясо вимити, просушити і порізати маленькими шматочками.
2. На сковороді з невеликою кількістю масла посмажити м'ясо з додаванням томатної пасти до готовності. Посолити і поперчити за смаком.
3. Баклажани вимити і порізати навпіл.
4. Акуратно чайною ложкою вирізати серединку, залишаючи стінки мінімум 0, 5 см.
5. Баклажани з серединки дрібно порізати і посолити.
6. Цибулю і часник почистити і подрібнити.
7. У розігріте масло відправити цибулю і часник. Підсмажити до золотистого кольору.
8. Додати на сковороду баклажани і кмин.
9. Помідори очистити від шкіри (зробити невеликі надрізи, залити окропом на кілька хвилин і облити холодною водою) і дрібно порізати.
10. Додати на сковороду до овочів і випарувати зайву рідину. Додати трохи солі і перцю.
11. Готове м'ясо відправити до овочами, ретельно перемішати.
12. Отриманою масою нафарширувати човники з баклажанів.
13. Помістити баклажани на пергамент для випічки або змащене маслом деко і відправити в добре розігріту духовку на 25-30 хвилин.
Обов'язково спробуйте баклажани фаршировані м'ясом в домашніх умовах, це дійсно неймовірно смачно!
Перед подачею прикрасити петрушкою.