Рецепт Баклажани, фаршировані овочами фото

Баклажани, фаршировані овочами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Гарніри , Фаршировані
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Вперше фаршировані баклажани я спробувала, коли була в Вірменії, вони мені так сподобалися, що я все-таки витрусила рецепт приготування.

Опис приготування:

Баклажан - це ще один чудовий овоч, так що не пропустіть можливість дізнатися, як приготувати баклажани, фаршировані овочами.

  • Баклажан - 1 штука
  • Солодкий перець - 2 штуки(1 червоний, 1 жовтий)
  • Помідори - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Сир - 100 грам (фета)
  • Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
  • Спеції для овочів - 1 Ст. Ложка
баклажани, фаршировані овочами - фото крок 1
Для початку потрібно розрізати баклажан на 2 часточки і опустити його на півгодини в холодну воду, злегка підсолену, щоб гіркота пішла. Потім обдати їх окропом і помістити в духовку, розігріту до 180 градусів хвилин на 10-15. Перед тим, як баклажани пропекти, дістаємо з них всю м'якоть, але не викидаємо, вона нам ще стане в нагоді.
баклажани, фаршировані овочами - фото крок 2
М'якоть баклажана обсмажуємо на сковорідці в невеликій кількості масла.
баклажани, фаршировані овочами - фото крок 3
До баклажанів кидаємо всі порізані овочі, подсаливаем їх і тушкуємо в воді хвилин 4-5. Не забуваємо, помідори кидаємо в останню чергу, попередньо знявши з них шкірку.
баклажани, фаршировані овочами - фото крок 4
Тепер все овочі перекладаємо в миску, до них додаємо подрібнений сир і гарненько перемішуємо все.
баклажани, фаршировані овочами - фото крок 5
Для того, щоб втілити в життя наш рецепт приготування баклажан, фаршированих овочами, потрібно наповнити наші човники начинкою і поставити їх запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів хвилин на 15-20, готовність можна буде простежити за тим, як підрум'янюється начинка з баклажанами.
Подаючи на стіл, баклажани можна прикрасити гілочкою петрушки або який-небудь іншою зеленню.
Смачного!

Схожі рецепти