Баклажани, фаршировані овочами
(покроковий рецепт з фото)
Вперше фаршировані баклажани я спробувала, коли була в Вірменії, вони мені так сподобалися, що я все-таки витрусила рецепт приготування.
Баклажан - це ще один чудовий овоч, так що не пропустіть можливість дізнатися, як приготувати баклажани, фаршировані овочами.
- Баклажан - 1 штука
- Солодкий перець - 2 штуки(1 червоний, 1 жовтий)
- Помідори - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам (фета)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Спеції для овочів - 1 Ст. Ложка
Для початку потрібно розрізати баклажан на 2 часточки і опустити його на півгодини в холодну воду, злегка підсолену, щоб гіркота пішла. Потім обдати їх окропом і помістити в духовку, розігріту до 180 градусів хвилин на 10-15. Перед тим, як баклажани пропекти, дістаємо з них всю м'якоть, але не викидаємо, вона нам ще стане в нагоді.
М'якоть баклажана обсмажуємо на сковорідці в невеликій кількості масла.
До баклажанів кидаємо всі порізані овочі, подсаливаем їх і тушкуємо в воді хвилин 4-5. Не забуваємо, помідори кидаємо в останню чергу, попередньо знявши з них шкірку.
Тепер все овочі перекладаємо в миску, до них додаємо подрібнений сир і гарненько перемішуємо все.
Для того, щоб втілити в життя наш рецепт приготування баклажан, фаршированих овочами, потрібно наповнити наші човники начинкою і поставити їх запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів хвилин на 15-20, готовність можна буде простежити за тим, як підрум'янюється начинка з баклажанами.
Подаючи на стіл, баклажани можна прикрасити гілочкою петрушки або який-небудь іншою зеленню.
Смачного!
Подаючи на стіл, баклажани можна прикрасити гілочкою петрушки або який-небудь іншою зеленню.
Смачного!