Рецепт Баклажани, фаршировані куркою фото

Баклажани, фаршировані куркою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фаршировані
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже легке, і разом з тим ситне блюдо, яке можна приготувати всього за півтори години. Баклажан - корисний овоч, який в будь-якому вигляді смачний, особливо запечений і з начинкою.

Опис приготування:

Ця страва дуже легке і в той же час ситне. Такі баклажани, фаршировані куркою в домашніх умовах припадуть до смаку любителям птиці і овочів. Запікаються вони близько півгодини і виходять просто чудовими, а хрустка сирна скоринка відмінно доповнює смак овочів, м'яса і грибів з вершками.

  • Баклажан - 4 штуки
  • Курка - 300 грам
  • Гриби - 200 грам
  • Сир - 200 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Цибуля - 1 штука
баклажани, фаршировані куркою - фото крок 1
1. Чистимо баклажани: розрізаємо вздовж навпіл і виймаючи середину. У нас виходять форми у вигляді"човників" .
баклажани, фаршировані куркою - фото крок 2
2. Заздалегідь можна відварити куряче філе. Дайте йому трохи охолонути і наріжте невеликими шматочками.
баклажани, фаршировані куркою - фото крок 3
3. Поки нарізаємо курку, обсмажуємо гриби з цибулею на олії. В кінці смаження відправляємо до грибам нарізане куряче філе.
баклажани, фаршировані куркою - фото крок 4
4. Потім вбиваємо 1 яйце і ретельно все перемішуємо, а після вливаємо вершки і тушкуємо близько 4 хвилин на слабкому вогні.
баклажани, фаршировані куркою - фото крок 5
5. Начиняємо баклажани і розподіляємо начинку рівномірно по всій довжині. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наші баклажани.
баклажани, фаршировані куркою - фото крок 6
6. Не забуваємо притрусити сиром і запікаємо близько 25-30 хвилин, зменшивши вогонь до 170 градусів. Подавати баклажани, фаршировані куркою в домашніх умовах можна порційно як самостійну страву.

Схожі рецепти