Баклажани, фаршировані куркою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже легке, і разом з тим ситне блюдо, яке можна приготувати всього за півтори години. Баклажан - корисний овоч, який в будь-якому вигляді смачний, особливо запечений і з начинкою.
Ця страва дуже легке і в той же час ситне. Такі баклажани, фаршировані куркою в домашніх умовах припадуть до смаку любителям птиці і овочів. Запікаються вони близько півгодини і виходять просто чудовими, а хрустка сирна скоринка відмінно доповнює смак овочів, м'яса і грибів з вершками.
- Баклажан - 4 штуки
- Курка - 300 грам
- Гриби - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Вершки - 100 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Цибуля - 1 штука
1. Чистимо баклажани: розрізаємо вздовж навпіл і виймаючи середину. У нас виходять форми у вигляді "човників" .
2. Заздалегідь можна відварити куряче філе. Дайте йому трохи охолонути і наріжте невеликими шматочками.
3. Поки нарізаємо курку, обсмажуємо гриби з цибулею на олії. В кінці смаження відправляємо до грибам нарізане куряче філе.
4. Потім вбиваємо 1 яйце і ретельно все перемішуємо, а після вливаємо вершки і тушкуємо близько 4 хвилин на слабкому вогні.
5. Начиняємо баклажани і розподіляємо начинку рівномірно по всій довжині. Розігріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо наші баклажани.
6. Не забуваємо притрусити сиром і запікаємо близько 25-30 хвилин, зменшивши вогонь до 170 градусів. Подавати баклажани, фаршировані куркою в домашніх умовах можна порційно як самостійну страву.