Рецепт Смажені баклажани по-китайськи фото

Смажені баклажани по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Овочі , Баклажан
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 25 хв.

Всім любителям східної кухні цей простий рецепт смажених баклажанів по-китайськи обов'язково варто взяти на замітку. Пікантність, дуже ароматне і неймовірно смачна страва.

Опис приготування:

Приготувати смажені баклажани по-китайськи в домашніх умовах можна з курячим або свинячим фаршем, наприклад, а подавати до столу блюдо з рисом. Це дуже смачне і дуже гостре блюдо, яке без зусиль можна приготувати на своїй кухні.

  • Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Рибний соус - 1 Чайна ложка
  • Рисове вино - 1 Чайна ложка
  • Баклажани - 2-3 штук (маленькі )
  • Зелена цибуля - 1 штука
  • Імбир - 1 Чайна ложка
  • Перець чилі - За смаком
  • Часник - 4 зубчики
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
смажені баклажани по-китайськи - фото крок 1
1. Спершу потрібно зробити соус. Для його приготування необхідно з'єднати кунжутне масло, соєвий соус, цукор, рибний соус і рисове вино. Відставити соус убік. Тим часом нарізати невеликими скибочками баклажани і обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом.
смажені баклажани по-китайськи - фото крок 2
2. Обсмажені баклажани вийняти з сковороди і перекласти поки на тарілку.
смажені баклажани по-китайськи - фото крок 3
3. На сковороду тим часом відправити подрібнений імбир і трохи фаршу (якщо в рецепт приготування смажених баклажанів по-китайськи не використовується фарш, тоді з імбиром обсмажити білу частину зеленої цибулі).
смажені баклажани по-китайськи - фото крок 4
4. Буквально через хвилину додати гострий перець, постійно помішуючи вміст сковороди.
смажені баклажани по-китайськи - фото крок 5
5. Викласти на сковороду баклажани, перемішати і обсмажити ще пару хвилин. Потім додати пір'я зеленої цибулі.
смажені баклажани по-китайськи - фото крок 6
6. Все як слід перемішати, влити на сковороду заздалегідь приготовлений соус і згасити ще буквально хвилинку.
смажені баклажани по-китайськи - фото крок 7
7. От і все, апетитні смажені баклажани по-китайськи в домашніх умовах готові до подачі. Залишилося тільки відварити рис і можна пробувати.

Схожі рецепти