Смажені баклажани по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям східної кухні цей простий рецепт смажених баклажанів по-китайськи обов'язково варто взяти на замітку. Пікантність, дуже ароматне і неймовірно смачна страва.
Приготувати смажені баклажани по-китайськи в домашніх умовах можна з курячим або свинячим фаршем, наприклад, а подавати до столу блюдо з рисом. Це дуже смачне і дуже гостре блюдо, яке без зусиль можна приготувати на своїй кухні.
- Кунжутну олію - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Рибний соус - 1 Чайна ложка
- Рисове вино - 1 Чайна ложка
- Баклажани - 2-3 штук (маленькі )
- Зелена цибуля - 1 штука
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - За смаком
- Часник - 4 зубчики
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Спершу потрібно зробити соус. Для його приготування необхідно з'єднати кунжутне масло, соєвий соус, цукор, рибний соус і рисове вино. Відставити соус убік. Тим часом нарізати невеликими скибочками баклажани і обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом.
2. Обсмажені баклажани вийняти з сковороди і перекласти поки на тарілку.
3. На сковороду тим часом відправити подрібнений імбир і трохи фаршу (якщо в рецепт приготування смажених баклажанів по-китайськи не використовується фарш, тоді з імбиром обсмажити білу частину зеленої цибулі).
4. Буквально через хвилину додати гострий перець, постійно помішуючи вміст сковороди.
5. Викласти на сковороду баклажани, перемішати і обсмажити ще пару хвилин. Потім додати пір'я зеленої цибулі.
6. Все як слід перемішати, влити на сковороду заздалегідь приготовлений соус і згасити ще буквально хвилинку.
7. От і все, апетитні смажені баклажани по-китайськи в домашніх умовах готові до подачі. Залишилося тільки відварити рис і можна пробувати.