Кальмар, смажений в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати кальмара, смаженого в клярі. Така оригінальна закуска буде хороша до будь-якого застілля. Приємний хрест і аромат морепродуктів не залишить вас байдужими!
Головне правило цього рецепта - на першому етапі не переварити кальмари. Тушки слід кидати в окріп не більше, ніж на три хвилини. Тоді м'ясо кальмара всередині клярі буде по-справжньому ніжним і Нерезіновую. Воду можна замінити пивом, однак я вирішила в цей раз приготувати на водичці.
- Тушки кальмарів - 3 штуки
- Борошно - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Білок - 2 штуки
- Масло рослинне - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Масло для фритюру - 1, 5 склянки (рослинну рафіновану)
Тушки чищених кальмарів промиваємо в прохолодній водичці. Наливаємо воду в каструльку, ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння. В окріп кидаємо сіль і наших дорогоцінних кальмарів на три хвилини. Відварені і остиглі тушки нарізаємо кільцями.
У посуді змішуємо воду і борошно. Додаємо сіль з маслом, перемішуємо масу. Окремо збиваємо білки до пишної пенообразной консистенції. Додаємо їх в тісто. У клярі обмакиваем наші колечка кальмара.
Для смаження я вибрала казанок. Наливаємо в нього побільше масла, ставимо його на вогонь. У киплячій олії смажимо кільця з обох сторін по три хвилини.
Святкова страва з кальмарів готове до вживання! Гості обов'язково оцінять такий варіант меню. Смачного!