Кальмар, смажений цілком
(покроковий рецепт з фото)
Мені завжди подобалася варіативність в створенні страв з морепродуктів. Вони можуть бути солодкими, гострими, вершковими. А також простими або складними (або ж взагалі ресторанного рівня).
Я зупинилася на легкому варіанті. Для нього знадобиться гриль, мангал або сковорода-гриль. А нижче описано, як приготувати кальмар, смажений цілком. Спочатку він буде варитися в маринаді. Завдяки цьому вийде насичений смак гарячого блюда. Пам'ятайте: чим менше ви будете тримати морепродукт на вогні, тим він буде ніжніше.
- Кальмар - 1 кілограм (тушка)
- Вода - 2 L
- Лимон - 1 штука
- Запашний перець горошком - 3 штуки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Оцет яблучний - 2 Ст. Ложки
- Зелень - 1 пучок
- Спеції - За смаком
Кальмари помийте і почистіть від шкірки.
У каструлю влийте воду і оцет. Всипте в неї сіль, цукор, лавровий лист і перець. Доведіть маринад до кипіння. Прокип'ятіть його 5 хвилин. Потім покладіть кальмари в маринад. Через 1 хвилину вимкніть вогонь.
Кальмари повинні охолонути в маринаді. Потім обсмажте їх з сіллю і спеціями на грилі (по 2 хвилини з кожного боку). Трохи збризніть блюдо лимонним соком, додайте зелень. Смачного!