Рецепт Фарширований кальмар в духовці фото

Фарширований кальмар в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Кальмари
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти для схуднення, Для діабетиків
На вечерю
Гарячі страви, Фаршировані

Поділюся з вами прекрасним рецептом, як приготувати фаршированого кальмара в духовці. Блюдо прекрасно урізноманітнює ваш звичний раціон, а також зможе здивувати гостей. Приступимо до приготування.

При подачі кальмари прикрашаємо рубаною петрушкою. Ця страва чудово підійде на вечерю, воно також відмінно зможе урізноманітнити ваш звичний раціон своїм пікантним смаком. Обов'язково спробуйте приготувати його будинку і ви не пошкодуєте!

  • Шпинат - 340 грам
  • Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Фенхель, корінь - 2 штуки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Подрібнене листя фенхеля - 3 Ст. Ложки
  • Насіння фенхелю - 2 чайних ложки
  • Файл ančousa (рубане в фарш) - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4 зубчики
  • Червоний гострий перець - 1 частина
  • Підсмажені кедрові горіхи - 1/4 склянки
  • Орегано - 1 Чайна ложка
  • Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
  • Хлібні крихти - 3/4 склянки
  • Сир пекоріно (тертий) - 50 грам
  • Очищений кальмар - 700 грам
  • Нарізана петрушка - 2 Ст. Ложки
  • Мангольд - 100 грам
1
Почнемо з приготування начинки. Для цього необхідно бланшувати мангольд. Опускаємо його на одну хвилину в киплячу воду, після чого остуджують і дрібно нарізаємо.
На розпечену сковороду додаємо оливкову олію, обсмажуємо рубаний лук і фенхель, приправлені спеціями. Тушкуємо протягом 10 хвилин, після чого додаємо листя і насіння фенхелю, файл ančousa, часник, орегано і червоний перець. Ретельно перемішуємо, обсмажуємо 2 хвилини. Знімаємо сковороду з вогню і додаємо в овочеву суміш кедрові горіхи, лимонну цедру, хлібні крихти, сир і мангольд. Ретельно все перемішуємо, додаючи спеції за смаком.
2
Духовку розігріваємо до 180 градусів, начиняє кожного кальмара овочевою сумішшю і викладаємо на деко, застелений папером для випікання. Кожного кальмара необхідно скропити оливковою олією. Випікаємо протягом 15-20 хвилин. Блюдо готово, смачного!

Схожі рецепти