Фарширований кальмар в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Поділюся з вами прекрасним рецептом, як приготувати фаршированого кальмара в духовці. Блюдо прекрасно урізноманітнює ваш звичний раціон, а також зможе здивувати гостей. Приступимо до приготування.
Опис приготування:
При подачі кальмари прикрашаємо рубаною петрушкою. Ця страва чудово підійде на вечерю, воно також відмінно зможе урізноманітнити ваш звичний раціон своїм пікантним смаком. Обов'язково спробуйте приготувати його будинку і ви не пошкодуєте!
- Шпинат - 340 грам
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Фенхель, корінь - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
- Подрібнене листя фенхеля - 3 Ст. Ложки
- Насіння фенхелю - 2 чайних ложки
- Файл ančousa (рубане в фарш) - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4 зубчики
- Червоний гострий перець - 1 частина
- Підсмажені кедрові горіхи - 1/4 склянки
- Орегано - 1 Чайна ложка
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка
- Хлібні крихти - 3/4 склянки
- Сир пекоріно (тертий) - 50 грам
- Очищений кальмар - 700 грам
- Нарізана петрушка - 2 Ст. Ложки
- Мангольд - 100 грам
1
Почнемо з приготування начинки. Для цього необхідно бланшувати мангольд. Опускаємо його на одну хвилину в киплячу воду, після чого остуджують і дрібно нарізаємо.
На розпечену сковороду додаємо оливкову олію, обсмажуємо рубаний лук і фенхель, приправлені спеціями. Тушкуємо протягом 10 хвилин, після чого додаємо листя і насіння фенхелю, файл ančousa, часник, орегано і червоний перець. Ретельно перемішуємо, обсмажуємо 2 хвилини. Знімаємо сковороду з вогню і додаємо в овочеву суміш кедрові горіхи, лимонну цедру, хлібні крихти, сир і мангольд. Ретельно все перемішуємо, додаючи спеції за смаком.
На розпечену сковороду додаємо оливкову олію, обсмажуємо рубаний лук і фенхель, приправлені спеціями. Тушкуємо протягом 10 хвилин, після чого додаємо листя і насіння фенхелю, файл ančousa, часник, орегано і червоний перець. Ретельно перемішуємо, обсмажуємо 2 хвилини. Знімаємо сковороду з вогню і додаємо в овочеву суміш кедрові горіхи, лимонну цедру, хлібні крихти, сир і мангольд. Ретельно все перемішуємо, додаючи спеції за смаком.
2
Духовку розігріваємо до 180 градусів, начиняє кожного кальмара овочевою сумішшю і викладаємо на деко, застелений папером для випікання. Кожного кальмара необхідно скропити оливковою олією. Випікаємо протягом 15-20 хвилин. Блюдо готово, смачного!