Кальмар, фарширований грибами і яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт для любителів морепродуктів. Смачні фаршировані кальмари, які будуть чудово виглядати на вашому столі.
Любителі морепродуктів обов'язково повинні приготувати цю страву. Кальмарів так легко фарширувати і виходять вони такими смачними, що ви ще не раз будете звертатися до цього рецепту. Приготувати кальмара, фаршированого грибами і яйцем, дуже просто. Основна складність в цьому рецепті - чистка кальмарів. Але її можна обійти - купити вже очищених кальмарів. А все інше я описав і показав в цьому рецепті з фото. Кальмари, приготовані за цим рецептом, можна подавати до столу гарячими. А можна охолодити і нарізати кільцями - вийде холодна закуска. Вибирайте свій варіант і насолоджуйтеся:)
- Кальмар - 4 штуки
- Гриби - 300-400 грам
- Яйця - 5 штук
- Сир - 75-100 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Очищаємо кальмарів, потім відварюємо в злегка підсоленій воді. Варити недовго - опускати в киплячу воду і, як тільки вода знову закипить, відразу ж виймати.
Гриби для фарширування можна брати будь-які. Обсмажуємо гриби на рослинній олії до готовності.
Забиваємо на сковороду до грибів яйця, солимо і перчимо, перемішуємо. Смажимо до того моменту, як яйця практично повністю схопляться. Прибираємо сковороду з плити, додаємо натертий сир і добре перемішуємо.
Начиняємо тушки кальмарів вийшов фаршем.
Заколюємо отвір зубочистками. Змащуємо кальмарів олією і викладаємо в змащену форму для запікання. Запікаємо хвилин 15 при температурі 200 градусів.