Рецепт Фарширований кальмар в яйці фото

Фарширований кальмар в яйці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Кальмари
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Рецепти для схуднення , Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 40 хв.

Пропоную приготувати фаршированого кальмара в яйці. Страву можна подавати як основну в гарячому вигляді або в охолодженому як закуску.

Опис приготування:

Цікаве і трохи незвичне блюдо, яке можна подати і для повсякденного столу, і для святкового. Усередині кальмара соковита начинка, а зверху ніжна яєчна шубка. Начинка звичайно ж може бути найрізноманітніша, у мене обсмажена риба з цибулею. Рибу можна взяти будь-яку - на ваш погляд. Смачно і корисно. Пригощайтеся!

  • Тушки кальмара - 2 штуки
  • Риба - 250 грам (філе)
  • Цибуля - 1 штука
  • Яйце - 3 штуки
  • Майонез - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком
фарширований кальмар в яйці - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 2
Для начинки наріжте кубиками цибулю і подрібніть рибне філе.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 3
Обсмажте рибу з цибулею на сковороді до готовності і дайте начинці трохи охолонути.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 4
Додайте одне яйце, сіль і перець за смаком.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 5
Додайте майонез і добре перемішайте.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 6
Кальмарів опустіть в окріп на кілька секунд, воду злийте і відразу залийте кальмарів крижаною водою.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 7
Очистіть тушки кальмарів, видаліть нутрощі і хорду. Промийте і обсушіть.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 8
Нещільно нафаршіруйте приготовленої начинкою.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 9
Розігрійте сковороду, змастіть маслом і вилийте збите з сіллю одне яйце. Відразу ж покладіть посередині тушку кальмара.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 10
Як тільки яйце схопиться, переверніть кальмара за допомогою лопатки яйцем до верху і перекладіть в змащену маслом форму. Повторіть те ж саме з другим кальмаром.
фарширований кальмар в яйці - фото крок 11
Приберіть в розігріту до 180 градусів духовку на 6-8 хвилин. Фарширований кальмар в яйці готовий. Можна подати його відразу ж, а можна охолодити і подати як закуску. Смачного!

Схожі рецепти