Фарширований кальмар в яйці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати фаршированого кальмара в яйці. Страву можна подавати як основну в гарячому вигляді або в охолодженому як закуску.
Цікаве і трохи незвичне блюдо, яке можна подати і для повсякденного столу, і для святкового. Усередині кальмара соковита начинка, а зверху ніжна яєчна шубка. Начинка звичайно ж може бути найрізноманітніша, у мене обсмажена риба з цибулею. Рибу можна взяти будь-яку - на ваш погляд. Смачно і корисно. Пригощайтеся!
- Тушки кальмара - 2 штуки
- Риба - 250 грам (філе)
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Майонез - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Для начинки наріжте кубиками цибулю і подрібніть рибне філе.
Обсмажте рибу з цибулею на сковороді до готовності і дайте начинці трохи охолонути.
Додайте одне яйце, сіль і перець за смаком.
Додайте майонез і добре перемішайте.
Кальмарів опустіть в окріп на кілька секунд, воду злийте і відразу залийте кальмарів крижаною водою.
Очистіть тушки кальмарів, видаліть нутрощі і хорду. Промийте і обсушіть.
Нещільно нафаршіруйте приготовленої начинкою.
Розігрійте сковороду, змастіть маслом і вилийте збите з сіллю одне яйце. Відразу ж покладіть посередині тушку кальмара.
Як тільки яйце схопиться, переверніть кальмара за допомогою лопатки яйцем до верху і перекладіть в змащену маслом форму. Повторіть те ж саме з другим кальмаром.
Приберіть в розігріту до 180 градусів духовку на 6-8 хвилин. Фарширований кальмар в яйці готовий. Можна подати його відразу ж, а можна охолодити і подати як закуску. Смачного!