Лечо з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів приготування лечо існує досить багато. У кожного є своя особливість, яка спрощує або ускладнює вихідних варіант. Пропоную вам спробувати лечо з томатною пастою.
Лечо з томатною пастою - це відмінна альтернатива для пізньої консервації, коли свіжих помідорів вже не знайти. До того ж, процес приготування скорочується, що допоможе зберегти господині вільний час.
- Перець - 3 кілограма
- Томатна паста - 500 грам
- Вода - 800 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Оцет - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
1. Болгарський перець вимити, просушити і очистити від насіння, хвостиків, серцевини. Нарізати перець можна тонкими смужками або кубиками - це за бажанням господині.
2. Далі рецепт приготування лечо з томатною пастою переходить до соус. Для цього необхідно у високій каструлі з'єднати томатну пасту з водою. Додати цукор і сіль. Все ретельно перемішати до отримання однорідної консистенції. Влити оцет.
3. Коли паста добре розчинилася, каструлю можна відправити на вогонь. Потрібно довести масу до кипіння.
4. Коли соус закипить, можна додати в каструлю нарізаний перець. Знову довести до кипіння і варити на повільному вогні.
5. Залежно від якості перцю і розмірів шматочків, варитися від буде близько 30-45 хвилин. При бажанні в процесі приготування в лечо з томатною пастою в домашніх умовах можна додати гострий перець.
6. Коли лечо готове, його можна відразу гарячим закатати в банки на зиму. При цьому банки краще укрити рушником або ковдрою приблизно на 25-30 хвилин.