Рецепт Аджика з томатною пастою фото

Аджика з томатною пастою
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі, Фрукти, Помідор, Болгарський перець, Чилі, Слива
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Літні
Заготовки, Аджика

Цю аджику можна робити і з помідорами, і slivami, і з хріном, і з аличею, і навіть з яблуками. Насправді, головне не забути покласти перчик. Ось, як приготувати аджику з томатною пастою.

Аджика - це така універсальна закуска, яка підійде як для простого обіду, так и для званого ужина. Будь-яке застілля буде відтінений цим оригінальним пекучим соусом. Звичайно, якщо ви не їсте гостре, то не варто класти туди оберемок чилі перцю, адже ви потім не зможете це є. Однак гострий перець відмінно тримає консервацію, так як вбиває мікроби. Знову ж, ви можете використовувати аджику в дуже малих дозах, тому, гострота не буде сильно помітна.

  • Зливи - 2 кілограма
  • Помідори - 0, 5 кілограма
  • Перець гострий - 150 грам
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Часник - 300 грам
  • Томатна паста - 200 грам
  • Сіль неочищена - 2 Ст. Ложки
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Цукор - 2/3 склянки
аджика з томатною пастою - фото крок 1
Для своєї аджики я набрала слив. Помідорів знайшлося з півкіло. Можна було б, звичайно, взяти побільше, але і зі сливами вийде непогано. Мою сливи, очищаю від кісток.
аджика з томатною пастою - фото крок 2
Тепер переходжу до перцю. Знайшлося кілька штук болгарського. Він урізноманітнює і доповнить смак. Ну і, звичайно, чилі. Без нього аджика вже не аджика! Мою перець і зелень, чищу часник. Очищаю перець від непотрібних частин. Зелень рублю крупно.
аджика з томатною пастою - фото крок 3
Змішувач. Перемелюю в ньому спочатку сливи. Потім, закладаю нарізані на шматки помідори. Після чого кладу болгарський і чилі перці з часником і зеленню.
аджика з томатною пастою - фото крок 4
Беремо жароміцний посуд з високими краями. Переварюємо сливи з помідорами протягом години. Після того, як сік увариться, додаємо перемелений перець з часником і зеленню. Додаємо пристойну порцію томатної пасти. Кладемо сіль, цукор і соняшникову олію. Перемішуємо. Тушкуємо ще годину годину-півтори на повільному вогні.
аджика з томатною пастою - фото крок 5
Коли пройде потрібний час, вимикаємо аджику. Її можна закочувати в простерилізовані банки, а можна просто поставити в холодильник і зберігати там всю зиму. Смачного!

Схожі рецепти