Капуста білокачанна по-корейськи на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Смак моркви по-корейськи знаком всім і дуже любимо. Пропонуємо рецепт цікавою варіації, як приготувати капусту білокачанну по-корейськи на зиму. Виходить неймовірно смачна пікантна заготівля.
Капуста - дуже популярний і корисний овоч. Її можна їсти в сирому вигляді, тушкованою, маринованої, а також робити з неї заготовки на зиму.
Цей рецепт дозволить вам приготувати хрустку капусту дуже швидко без особливих зусиль.
Спробуйте це блюдо і переконайтеся, наскільки вона просте, але в той же час смачне.
- Капуста - 1-1, 5 кілограма
- Перець мелений і запашний - За смаком
- Насіння кропу - 1 Чайна ложка
- Насіння koriandra - 1 Чайна ложка
- Оцет - 30 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 30 грам
- Вода - 1 літр
- Журавлина - За смаком
1. Беремо капусту, моєму її і ріжемо навпіл. При необхідності чистимо від верхнього листя. Вирізаємо качан, він нам не знадобиться.
2. Шаткуємо капусту. Намагайтеся зробити соломку якомога тонше. Якщо у вас є кухонний комбайн з функцією шинкування, то краще скористатися ним. Відправляємо капусту у велику каструлю.
4. В окремому посуді змішуємо сухі приправи. Додаємо до приправ воду, рослинна олія, добре перемішуємо. Ставимо на вогонь і доводимо все до кипіння.
6. Нарізану капусту заливаємо готовим маринадом і додаємо оцет. Я також додаю кілька ягід журавлини. Накриваємо капусту великою тарілкою, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо капусту при кімнатній температурі на 24 годину.
7. Перекладаємо капусту в стерилізовані банки, заливаємо залишками маринаду і закриваємо кришкою. За бажанням можна законсервувати банки металевими кришками. Відставляємо банки в холодильник або в прохолодне місце.
8. Подавати капусту можна з рубаною зеленню і рослинним маслом. Вона чудово доповнює гарячі м'ясні страви. Смачного!