Швидка квашена капуста
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати швидку квашену капусту в домашніх умовах. Вийде, смачна швидка і дуже хороша закуска. Рекомендую всім спробувати! Три дні - і капуста готова до вживання!
Перед вами простий рецепт швидкої квашеної капусти, впевнена, він вам сподобається! Капуста виходить ніжною, в міру солоною і дуже смачною. Мені імпонує в цьому рецепті перш за все те, що тут немає оцту, його аромат іноді може зіпсувати весь той особливий смак і аромат квашеної капустки. Ну а тепер з радістю вам розповідаю, як приготувати швидку квашену капусту!
- Капуста - 3 кілограма
- Морква - 3 штуки
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Окріп - 3 L
- Сіль - 3 Ст. Ложки (для розсолу, у співвідношенні 1 ст.Л. На літр води )
- Цукор - 3 Ст. Ложки (для розсолу, у співвідношенні 1 ст.Л. На літр води )
1. Капусту і моркву дрібно шаткуємо, розминаємо руками разом з сіллю, складаємо в каструлю. Окремо кип'ятимо воду разом з сіллю і цукром, це буде розсіл. Заливаємо їм капусту так, щоб окріп повністю її покривал.
2. Поверх капусти викладаємо тарілку, а на неї ставимо здорову пляшку з водою, це буде гніт. Нехай стоїть під гнітом наша капуста три доби.
3. Тепер можна капусту розкласти по банках і закрити на зиму, а можна відразу охолодити її і їсти!
4. З вареної картопелькою - саме воно, спробуйте!