Швидка маринована капуста з огірками
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную варіант рецепта для любителів салатів з маринованих овочів, завдяки якому ви дізнаєтеся, як приготувати швидку мариновану капусту з огірками - хрустку, смачну і корисну.
Швидка маринована капуста з огірками дозволить господарці, витративши небагато часу, заготовити на кілька днів смачний і корисний салат, який ідеально доповнить практично будь-який гарнір.
Якщо ж ви хочете зробити заготовку на зиму, цей рецепт також можна використовувати, тільки потрібно викласти салат в стерильні банки і перед закачуванням кришками простерилізувати його (півлітрові банки - 15 хв., літрові - 25 хв.).
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Огірки - 500-700 грам
- Часник - 1-2 штук (головки)
- Кріп - 1 пучок
- Вода - 2 L (для маринаду)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (для маринаду)
- Цукор - 6 Ст. Ложок (для маринаду)
- Перець горошок - 10-12 штук (для маринаду)
- Паприка сушена - 1 Ст. Ложка (для маринаду)
- Оцет 9% - 0, 5 склянки (для маринаду)
- Рослинна олія - 0, 3 склянки (для маринаду)
Промити огірки, очистити часник. Нарізати огірки з часником тонкими пластинками.
Капусту очистити від верхнього листя і нашаткувати.
Капусту очистити від верхнього листя і нашаткувати.
У будь-яку емальований посуд шарами викласти, чергуючи: капусту, огірки і часник. Завершальний шар зробити з капусти.
Тепер приготуємо маринад. Для цього в воду необхідно додати сіль, цукор, кріп, паприка, перець горошком. Доведіть її до кипіння, після чого влийте рослинне масло і оцет і дайте покипіти ще хвилину.
Залити маринадом складені шарами овочі і поставити їх під гніт. Зручніше за все це буде зробити, якщо тара має великий діаметр - так її можна накрити тарілкою і встановити зверху вантаж. На кінець 7 годин швидка маринована капуста з огірками готова, і її можна подавати до столу!