Швидка маринована капуста з буряком
(покроковий рецепт з фото)
Вона дійсно готується дуже швидко. Таку капусту можна закатати на зиму, а можна відкрити вже через добу. Завдяки киплячого маринаду, не потрібно чекати 5-7 днів.
Поріжте дрібно морква, буряк, часник, а - капусту крупніше, квадратами. Залийте овочі киплячим маринадом і витримайте мінімум добу. Готово!
- Капуста білокачанна - 1, 5 кілограма
- Буряк - 200 грам
- Морква - 200 грам
- Часник - 5-7 зубчиків
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Оцет 9% - 150 мілілітрів
- Спеції - За смаком (перець горошком, koriandr, гвоздика, лавровий лист)
Підготуємо продукти.
Поріжте дрібно все інгредієнти, крім капусти, її можна крупно.
Розкладіть по банках шарами овочі. Або просто в мисці перемішайте, і салатом наповніть банки. Банки повинні бути стерильними.
Зваріть маринад. Закип'ятіть воду з сіллю і цукром, влийте оцет і вимкніть маринад.
Залийте гарячим маринадом баночки. Закрутіть кришками. Капуста буде готова до вживання через добу. Можна зберігати без холодильника в погребі, якщо кришки будуть стерильними і щільно закритими.