Швидка маринована капуста гостра
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста - відмінне доповнення до гарніру як для звичайного, так і для святкової вечері. Завдяки цим рецептом ви дізнаєтеся, як приготувати мариновану гостру капусту швидко і просто.
Цей рецепт відмінно підійде для любителів гострих страв, а в залежності від своїх смакових переваг, ви завжди можете самостійно коригувати ступінь його "пекучості", додаючи або зменшуючи кількість компонентів, які надають капусті гостроту (а саме - гіркий перець стручкової і часничок).
- Капуста білокачанна - 2 кілограма
- Морква - 300 грам
- Масло рослинне - 200 грам
- Оцет 9% - 100 мілілітрів
- Часник - 1 штука
- Горький стручкової перець - 2 штуки
- Вода - 1 літрів (для розсолу)
- Сіль - 2 Ст. Ложки (для розсолу)
- Цукор - 3 Ст. Ложки (для розсолу)
Очистіть капусту від верхнього листя, промийте, просушіть рушником і дрібно наріжте.
Почистіть і натріть на крупній тертці моркву.
Візьміть половину часнику, дрібно наріжте її або пропустіть через землянку. Решта часник потрібно використовувати в цілому вигляді.
Гіркий перець також дрібно наріжте.
Гіркий перець також дрібно наріжте.
Використовуючи широкий посуд, викладіть всі овочі шарами, чергуючи морква, подрібнений часник і капусту. У міру наповнення тари розподіляйте гіркий перець і цілі зубки часнику.
Для приготування маринаду закип'ятіть воду, додайте сіль з цукром, проваріть до повного їх розчинення, влийте рослинне масло з оцтом. Залиште маринад остигати.
Остившім до кімнатної температури маринадом залийте капусту, накрийте посуд тарілкою або дощечку, поставте зверху вантаж.
Через дві години зніміть гніт, перемішайте овочі, викладіть в сухі, простерилізовані банки і приберіть в холодильник.
Вже через 6-8 годин швидка маринована капуста гостра буде готова!
Вже через 6-8 годин швидка маринована капуста гостра буде готова!