Рецепт Риба, запечена в сметані з морквою фото

Риба, запечена в сметані з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Молочні продукти , Морква , Цибуля , Зелена цибуля , Минтай
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрікасе
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Риба, запечена в сметані, - це завжди смачно. Візьміть рибу двох видів - червону і білу - і страва стане нарядно.

Опис приготування:

У сезон молодих овочів смачно запікати рибу, м'ясо або птицю з молодою соковитою морквою. Такі страви цілком можуть обійтися і без гарніру. Але якщо вже вам захочеться гарніру, готуйте молоду картоплю. Прямо разом з шкіркою - в ньому маса вітамінів!

  • Горбуші - 500 грам (вага чистого філе)
  • Putassu - 300 грам (або минтай)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля зелена - 2-3 штук
  • Морква - 4-5 штук (дрібна молода)
  • Крем - 250 грам
  • Чорний перець - За смаком
  • Борошно рисове - 2-3 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 1
Обробити рибу на чисте філе без шкіри, наріжте невеликими шматочками і посоліть.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 2
Молоду моркву очистіть і наріжте великими часточками.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 3
Лук наріжте тонший.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 4
Запаніруйте шматочки риби в рисовому борошні - вона майже не горить при обсмажуванні, і масло залишається чистим. Зручно панировать, насипавши трохи борошна в пакет, виклавши туди шматочки риби, закрутити горловину пакета і струснути кілька разів.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 5
Зайву борошно отсейте на ситі.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 6
Обсмажте рибу порціями на двох ложках олії до легкої скоринки - по парі хвилин з кожного боку.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 7
Цибулю і моркву злегка позолотою на маслі, що залишилося.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 8
Викладіть в керамічну форму шар риби, потім - шар овочів, який трохи присипати рубаним зеленою цибулею, і так далі. Рибу чергуйте шарами за кольором - білу і червону. Поперчіть за смаком.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 9
Залийте рибу в формі підсоленій густою сметаною і запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 10 хвилин - до рум'яної скоринки.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 10
Як гарнір підсмажте часточки молодої картоплі на маслі в сковороді з-під риби, посоліть крупною сіллю і поперчіть за смаком.
риба, запечена в сметані з морквою - фото крок 11
Подавайте рибу в сметану гарячої, з картоплею і свіжою зеленню.

Схожі рецепти