Риба, запечена в сметані з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Риба, запечена в сметані, - це завжди смачно. Візьміть рибу двох видів - червону і білу - і страва стане нарядно.
У сезон молодих овочів смачно запікати рибу, м'ясо або птицю з молодою соковитою морквою. Такі страви цілком можуть обійтися і без гарніру. Але якщо вже вам захочеться гарніру, готуйте молоду картоплю. Прямо разом з шкіркою - в ньому маса вітамінів!
- Горбуші - 500 грам (вага чистого філе)
- Putassu - 300 грам (або минтай)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 2-3 штук
- Морква - 4-5 штук (дрібна молода)
- Крем - 250 грам
- Чорний перець - За смаком
- Борошно рисове - 2-3 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
Обробити рибу на чисте філе без шкіри, наріжте невеликими шматочками і посоліть.
Молоду моркву очистіть і наріжте великими часточками.
Лук наріжте тонший.
Запаніруйте шматочки риби в рисовому борошні - вона майже не горить при обсмажуванні, і масло залишається чистим. Зручно панировать, насипавши трохи борошна в пакет, виклавши туди шматочки риби, закрутити горловину пакета і струснути кілька разів.
Зайву борошно отсейте на ситі.
Обсмажте рибу порціями на двох ложках олії до легкої скоринки - по парі хвилин з кожного боку.
Цибулю і моркву злегка позолотою на маслі, що залишилося.
Викладіть в керамічну форму шар риби, потім - шар овочів, який трохи присипати рубаним зеленою цибулею, і так далі. Рибу чергуйте шарами за кольором - білу і червону. Поперчіть за смаком.
Залийте рибу в формі підсоленій густою сметаною і запікайте в розігрітій до 220 градусів духовці 10 хвилин - до рум'яної скоринки.
Як гарнір підсмажте часточки молодої картоплі на маслі в сковороді з-під риби, посоліть крупною сіллю і поперчіть за смаком.
Подавайте рибу в сметану гарячої, з картоплею і свіжою зеленню.