Тушкована риба з морквою і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішили загасити рибку з морквою і цибулею, то візьміть минтай. Це дуже ніжна і смачна риба, до того ж вона доступна всім, так як продається практично в кожному магазині і коштує недорого.
Щоб приготувати смачну і корисну рибку, тушкуйте її на сковороді з овочами. Тоді вона буде ароматною і соковитою. До такої рибі ідеально підходить картопляне пюре як гарнір. Але ви можете класти будь-яку кашу або ж салат. Подивіться, як приготувати тушковану рибу з морквою і цибулею. За смаком в соус з моркви і цибулі раджу додати трохи томатної пасти.
- Минтай - 1 кілограм
- Цибуля - 800 грам
- Морква - 700 грам
- Борошно - 1 Склянка
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Паприка - 1/2 чайних ложки
- Мелений чорний перець, сіль - За смаком
Потрошеную рибу почистіть, відріжте голову і плавники. Потім розріжте її на порційні шматочки, постарайтеся при цьому видалити всі кістки.
Перекладіть шматки риби в миску. Приправити сіллю і poperčite їх. Влийте трохи рослинного масла. Все перемішайте і залиште рибу маринуватися на пару годин в холодильнику.
Візьміть тарілку або миску, всипте в неї борошно. Додайте в борошно паприку, мелений перець, перемішайте. Рибу обваляйте з усіх боків в борошні зі спеціями і обсмажте на розпеченому рослинному маслі в сковороді.
Почистіть ріпчасту цибулю з морквою. Потім моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте кубиками. В окремій сковороді розігрійте олію і пасеруйте на ньому овочі протягом десяти хвилин.
У сковороду з овочами влийте стакан води і дайте рідини закипіти. Викладіть до овочів обсмажені шматочки минтая і накрийте все кришкою. Потім тушкуйте на повільному вогні рибу з овочами десять хвилин так, щоб вода трохи випарувалася. Подавайте рибу з картопляним гарніром і зеленню.