Куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою - просте домашнє блюдо. Приготуйте за цим рецептом, воно виходить смачним і соковитим. Додайте улюблений гарнір - і навіть діти не відмовляться від такої страви!
До недавнього часу я курячу печінку вважав за краще або в смаженому вигляді або в паштет, але ніяк не тушковану. Може, позначилося невдале приготування її в минулому, а можливо, лінь шукати нові перевірені рецепти. Але смажена куряча печінка набридла, і хотілося чогось іншого, але смачного. Ось на допомогу і прийшов рецепт, як приготувати курячу печінку, тушковану з луком і морквою. Блюдо вийшло дуже смачним і соковитим, я не очікував такого чудового результату, а ще готується воно легко і швидко. Та й приготовлена таким способом, печінку явно корисніше, ніж смажена. Її можна запропонувати і дітям.
- Куряча печінка - 800 грам
- Морква - 3 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1 щіпка (за смаком)
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і відправляємо на гарячу сковороду з рослинним маслом. Смажимо до золотистого кольору.
Курячу печінку добре промиємо водою, видалимо прожилки і все зайве, наріжемо невеликими шматочками. Відправимо печінку на сковороду до цибулі. Додамо трохи солі, акуратно перемішати і накриємо кришкою. Печінка пустить сік і буде гаситися, так би язикати, у власному соку.
Поки гаситься печінку, на крупній тертці натерти моркву, відправимо її на сковороду.
Не забуваємо перемішувати. Можна додати трохи води і знову накрити кришкою. Гасити будемо до готовності печінки.
Готову курячу печінку, тушковану з луком і морквою, подаємо до улюбленого гарніру.