Рецепт Куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою фото

Куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Морква , Цибуля , Куряча печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 30 хв.

Куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою - просте домашнє блюдо. Приготуйте за цим рецептом, воно виходить смачним і соковитим. Додайте улюблений гарнір - і навіть діти не відмовляться від такої страви!

Опис приготування:

До недавнього часу я курячу печінку вважав за краще або в смаженому вигляді або в паштет, але ніяк не тушковану. Може, позначилося невдале приготування її в минулому, а можливо, лінь шукати нові перевірені рецепти. Але смажена куряча печінка набридла, і хотілося чогось іншого, але смачного. Ось на допомогу і прийшов рецепт, як приготувати курячу печінку, тушковану з луком і морквою. Блюдо вийшло дуже смачним і соковитим, я не очікував такого чудового результату, а ще готується воно легко і швидко. Та й приготовлена ​​таким способом, печінку явно корисніше, ніж смажена. Її можна запропонувати і дітям.

  • Куряча печінка - 800 грам
  • Морква - 3 штуки
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 щіпка (за смаком)
куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою - фото крок 1
Ріпчасту цибулю нарізаємо дрібно і відправляємо на гарячу сковороду з рослинним маслом. Смажимо до золотистого кольору.
куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою - фото крок 2
Курячу печінку добре промиємо водою, видалимо прожилки і все зайве, наріжемо невеликими шматочками. Відправимо печінку на сковороду до цибулі. Додамо трохи солі, акуратно перемішати і накриємо кришкою. Печінка пустить сік і буде гаситися, так би язикати, у власному соку.
куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою - фото крок 3
Поки гаситься печінку, на крупній тертці натерти моркву, відправимо її на сковороду.
куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою - фото крок 4
Не забуваємо перемішувати. Можна додати трохи води і знову накрити кришкою. Гасити будемо до готовності печінки.
куряча печінка, тушкована з цибулею і морквою - фото крок 5
Готову курячу печінку, тушковану з луком і морквою, подаємо до улюбленого гарніру.

Схожі рецепти