Рецепт Печінка куряча, тушкована з цибулею фото

Печінка куряча, тушкована з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Птах , Курка , Цибуля , Куряча печінка
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Смачна, ніжна і корисна куряча печінка, тушкована з цибулею, це блюдо для любителів курячих потрошки і не тільки. Готується печінку досить швидко і ідеально підходить для вечері після трудового дня.

Опис приготування:

Печінка куряча з цибулею - це не святковий блюдо, але зате дуже смачне і ситне. Продукти для приготування цієї страви дуже прості і доступні. Та й приготувати його простіше простого. Дуже добре підходить для вечері: готувати швидко, ніяких проблем в процесі готування не виникає, а виходить завжди смачно, соковитим і ніжним. А як приготувати печінку курячу, тушковану з луком, читайте в рецепті.

  • Куряча печінка - 500 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
  • Бульйон - 50 мілілітрів (або вода)
печінка куряча, тушкована з цибулею - фото крок 1
Курячу печінку добре промиваємо, видаляємо плівочки і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім розігріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо печінку на сковороду.
печінка куряча, тушкована з цибулею - фото крок 2
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо довільними шматочками. У мене це півкільця.
печінка куряча, тушкована з цибулею - фото крок 3
Печінка смажимо на сковороді одну хвилину і потім додаємо до неї нарізану цибулю.
печінка куряча, тушкована з цибулею - фото крок 4
Готуємо цибулю і печінку на середньому вогні ще хвилин 5. Потім додаємо до них бульйон або воду, робимо маленький вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
печінка куряча, тушкована з цибулею - фото крок 5
Далі додаємо вершкове масло, сіль і чорний мелений перець. Робимо середній вогонь і тушкуємо, періодично помішуючи, пару хвилин.
печінка куряча, тушкована з цибулею - фото крок 6
Готову курячу печінку з цибулею подаємо до будь-якого гарніру, але краще до вареної картоплі.

Схожі рецепти