Печінка куряча, тушкована з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Смачна, ніжна і корисна куряча печінка, тушкована з цибулею, це блюдо для любителів курячих потрошки і не тільки. Готується печінку досить швидко і ідеально підходить для вечері після трудового дня.
Печінка куряча з цибулею - це не святковий блюдо, але зате дуже смачне і ситне. Продукти для приготування цієї страви дуже прості і доступні. Та й приготувати його простіше простого. Дуже добре підходить для вечері: готувати швидко, ніяких проблем в процесі готування не виникає, а виходить завжди смачно, соковитим і ніжним. А як приготувати печінку курячу, тушковану з луком, читайте в рецепті.
- Куряча печінка - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Бульйон - 50 мілілітрів (або вода)
Курячу печінку добре промиваємо, видаляємо плівочки і нарізаємо на невеликі шматочки. Потім розігріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо печінку на сковороду.
Ріпчасту цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо довільними шматочками. У мене це півкільця.
Печінка смажимо на сковороді одну хвилину і потім додаємо до неї нарізану цибулю.
Готуємо цибулю і печінку на середньому вогні ще хвилин 5. Потім додаємо до них бульйон або воду, робимо маленький вогонь, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо 10 хвилин.
Далі додаємо вершкове масло, сіль і чорний мелений перець. Робимо середній вогонь і тушкуємо, періодично помішуючи, пару хвилин.
Готову курячу печінку з цибулею подаємо до будь-якого гарніру, але краще до вареної картоплі.