Куряча печінка з цибулею і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Печінка - дуже корисний субпродукт. Дієтологи відносять його до здорових продуктів, які треба їсти для того, щоб нормалізувати обмін речовин і при цьому не споживати зайвий жир.
У щоденний раціон потрібно внести страви з цим продуктом. Він містить вітамін А, В 12, залізо, йод, селен і багато іншого. Також печінку вважається дієтичною, її радять їсти при вагітності. Загалом, вам точно потрібно дізнатися, як приготувати курячу печінку з цибулею і морквою. Це один з найпростіших варіантів і поєднань.
- Куряча печінка - 500 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Запашний перець горошком - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Каррі - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
Цибуля чистий, наріжте довільно (наприклад - четвертькольцами) і приберіть на сковороду з маслом.
Морква почистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Обсмажте її разом з цибулею на сковороді або в сотейнику до м'якості.
Печінка помийте, очистіть від усіх непотрібних плівочок і наріжте шматочками. Додайте її в сотейник, перемішайте.
Потім додайте сіль, мелений перець, каррі. Все перемішайте.
Залийте інгредієнти водою. Додайте запашний перець. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні протягом 15 хвилин.
Зніміть пробу страви, дайте йому трохи настоятися, а потім подавайте. Смачного!