Куряча печінка з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна, просочена запахами спецій куряча печінка з морквою, є прекрасним блюдом, яке чудово гармоніює з різними кашами: рисової, гречаної, але перш - з картопляним пюре.
Перед вами прекрасний рецепт курячої печінки з морквою. Блюдо заправляється вершками, в ньому присутні мускатний горіх, кардамон і перець, які створюють особливий аромат і надають незвичайний смак курячої печінки. Буквально п'яти хвилин достатньо, щоб куряча печінка потім в соусі з вершків, спецій і овочів і перетворилася в ніжне блюдо. Звичайно ж, воно є основним на столі. А все інше тільки доповнення до нього.
- Куряча печінка - 600 грам
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Вершки жирні - 500 мілілітрів
- Перець духмяний мелений - 1 Чайна ложка
- Кардамон мелений - 1/2 чайних ложки
- Паприка копчена солодка - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
1. Перед тим як приготувати курячу печінку з морквою, необхідно очистити її від плівок. Потім промокніть паперовим рушником.
2. Помиту моркву очистіть. Натріть на тертці з великим полотном. Почистіть і наріжте півкільцями цибулю.
3. У глибоку сковороду влийте оливкову олію, прогрійте в ньому пару зубчиків часнику. Після чого часник дістаньте з сковорідки.
4. Порціями викладіть печінку. Смажте її в невеликій кількості так, щоб кожен шматочок обсмажився з усіх боків. Всю обсмажену печінку відкладіть в окремий посуд. Смажимо приблизно по 2 хвилини.
5. Потім в цю ж сковорідку покладіть цибулю і моркву. Обсмажуйте 5-6 хвилин, щоб овочі придбали характерний золотистий колір.
6. Обсмажену печінку поверніть назад у сковорідку до овочів. Додайте спеції. Додати сіль.
7. Влийте вершки. Все перемішайте.
8. Накрийте кришкою. Зробіть слабкіше вогонь. Гасіть не більш п'яти хвилин. Коли страва готова, його можна відразу подавати до столу разом з улюбленим гарніром і зеленню.