Рецепт Куряча печінка з морквою фото

Куряча печінка з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча печінка
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Ніжна, просочена запахами спецій куряча печінка з морквою, є прекрасним блюдом, яке чудово гармоніює з різними кашами: рисової, гречаної, але перш - з картопляним пюре.

Опис приготування:

Перед вами прекрасний рецепт курячої печінки з морквою. Блюдо заправляється вершками, в ньому присутні мускатний горіх, кардамон і перець, які створюють особливий аромат і надають незвичайний смак курячої печінки. Буквально п'яти хвилин достатньо, щоб куряча печінка потім в соусі з вершків, спецій і овочів і перетворилася в ніжне блюдо. Звичайно ж, воно є основним на столі. А все інше тільки доповнення до нього.

  • Куряча печінка - 600 грам
  • Морква - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Вершки жирні - 500 мілілітрів
  • Перець духмяний мелений - 1 Чайна ложка
  • Кардамон мелений - 1/2 чайних ложки
  • Паприка копчена солодка - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 1/4 чайних ложки
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
куряча печінка з морквою - фото крок 1
1. Перед тим як приготувати курячу печінку з морквою, необхідно очистити її від плівок. Потім промокніть паперовим рушником.
куряча печінка з морквою - фото крок 2
2. Помиту моркву очистіть. Натріть на тертці з великим полотном. Почистіть і наріжте півкільцями цибулю.
куряча печінка з морквою - фото крок 3
3. У глибоку сковороду влийте оливкову олію, прогрійте в ньому пару зубчиків часнику. Після чого часник дістаньте з сковорідки.
куряча печінка з морквою - фото крок 4
4. Порціями викладіть печінку. Смажте її в невеликій кількості так, щоб кожен шматочок обсмажився з усіх боків. Всю обсмажену печінку відкладіть в окремий посуд. Смажимо приблизно по 2 хвилини.
куряча печінка з морквою - фото крок 5
5. Потім в цю ж сковорідку покладіть цибулю і моркву. Обсмажуйте 5-6 хвилин, щоб овочі придбали характерний золотистий колір.
куряча печінка з морквою - фото крок 6
6. Обсмажену печінку поверніть назад у сковорідку до овочів. Додайте спеції. Додати сіль.
куряча печінка з морквою - фото крок 7
7. Влийте вершки. Все перемішайте.
куряча печінка з морквою - фото крок 8
8. Накрийте кришкою. Зробіть слабкіше вогонь. Гасіть не більш п'яти хвилин. Коли страва готова, його можна відразу подавати до столу разом з улюбленим гарніром і зеленню.

Схожі рецепти