Смажена куряча печінка
(покроковий рецепт з фото)
Незважаючи на те, що субпродукти люблять не всі, вони дійсно дуже корисні, а правильно приготовлені ще й смачні. Хотілося б поділитися з вами дуже простим і завжди вдалим рецептом.
Уявляю на ваш суд цікавий і зовсім нескладний спосіб, як приготувати смажену курячу печінку. Ніякої панірування, нічого зайвого. Родзинка цього рецепту в великій кількості різних спецій, які надають печінки приголомшливий смак. Крім того, перед подачею печінку рекомендую полити соусом на основі соку лимона і часнику. Відмінне блюдо, яке можна подавати до столу з гарніром або салатом!
- Печінка куряча - 450 грам
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Спеції - За смаком (паприка, чилі, часник, чорний перець, чебрець і орегано, сіль)
- Лимон - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
1. Головну увагу варто приділити спецій. Ви можете взяти все, що вам до душі: сушені овочі, прянощі, трави і т.Д.
2. Печінка вимийте і висушіть паперовим рушником.
3. У глибокій мисці з'єднайте сіль з вибраними спеціями. Перемішайте, обваляйте кожен шматочок печінки в спеціях з усіх боків.
4. На сковороді розігрійте вершкове і рослинне масла. Викладіть печінку, смажте її на середньому вогні до рум'яності з двох сторін. Паралельно пропустіть через прес часник, з'єднайте його з соком лимона.
5. Викладіть печінку на тарілку для подачі, полийте її лимонно-часниковим соусом. Смачного!