Смажена риба на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную дуже цікавий рецепт рибного страви. Смажена риба на сковороді під супер незвичайним "східним" соусом. Для цієї страви підійде практично будь-який сорт риби. Пробуємо?
Смажена риба на сковороді за моїм рецептом - це дуже просте і одночасно оригінальне блюдо. На тлі зазвичай обсмаженої риби, ми готуємо дуже цікавий і незвичайний соус, який напевно припаде до смаку багатьом шанувальникам і любителям ласощів і їжі з східними нотками. Кисло-солодкий соус з кунжутом додасть рибі неповторний відтінок. Спробуйте самі і Ви точно залишитеся задоволені. Успіхів і приємного апетиту!
- Вапно або лимонний - 1/2 штуки
- Корінь імбиру - 20 грам
- Хрін - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - 2-4 чайних ложок
- Борошно - 2/3 склянки
- Приправи - - За смаком (орегано, мелений імбир, мускатний)
- Соус тобаско - - За смаком
- Кунжут - 3 чайних ложки
- Оливкова олія - - За смаком (для смаження)
- Сіль - - За смаком
Підготуємо всі необхідні інгредієнти. Рибу випатрати, очистимо від луски (голову, хвіст і плавники можна залишити).
Готуємо паніровці для риби. Для цього змішаємо борошно, орегано, мускатний, мелений імбир, сіль, перець.
Рибу обваляти в паніровці і відправляємо на сковорідку з оливковою олією. Масла шкодувати не варто. Рибу смажимо на середньому вогні, кілька разів перевертаючи.
Поки смажиться риба, необхідно приготувати соус. У зручній посуді змішаємо сік половини лайма чи лимона, додамо рибний соус, соєвий соус, тертий імбир, тертий хрін. Кладемо по чайній ложці цукру, кунжуту, оливкового масла і соусу табаско. Все перемішуємо.
Обсмажену рибу викладаємо на серветки, щоб ті забрали зайвий жир. Посипаємо перцем і орегано.
Потім рибку викладаємо на тарілки, поливаємо нашим соусом і подаємо до столу. Усе!