Смажена риба чебак
(покроковий рецепт з фото)
Справжній рибалка вміє готувати рибу, яку впіймав. Або його дружина вміє готувати цю рибу. Ось, наприклад, Чебану. Його часто можна зустріти у вигляді улову. Розповім, як приготувати смажену рибу чебак.
Нижче я описала простий рецепт, як приготувати смажену рибу чебак. Складність полягає лише в тому, щоб почистити всю рибу. Якщо ви купуєте її на базарі, то можна попросити очистити її там, але я робила все сама. Та й інгредієнтів потрібно трохи. Приступимо до приготування.
- Чебану - 2 кілограма
- Борошно - 300 грам
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Почистіть і випатрайте всю рибу. Потім обсушити її тканиною.
Додати сіль. Обваляйте її в борошні. Тільки не перестарайтеся, інакше борошно пригоратиме. Розігрійте сковороду з маслом. Викладіть на неї рибу.
Поки вона смажиться без кришки, наріжте цибулю. Як чебак набуде золотистого відтінку, додайте цибулю.
Прожарте ще раз з обох сторін, але будьте обережні: стежте, щоб риба не пригоріла. Поперчіть за смаком - і насолоджуйтеся.