Рецепт Смажена риба чебак фото

Смажена риба чебак
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 40 хв.

Справжній рибалка вміє готувати рибу, яку впіймав. Або його дружина вміє готувати цю рибу. Ось, наприклад, Чебану. Його часто можна зустріти у вигляді улову. Розповім, як приготувати смажену рибу чебак.

Опис приготування:

Нижче я описала простий рецепт, як приготувати смажену рибу чебак. Складність полягає лише в тому, щоб почистити всю рибу. Якщо ви купуєте її на базарі, то можна попросити очистити її там, але я робила все сама. Та й інгредієнтів потрібно трохи. Приступимо до приготування.

  • Чебану - 2 кілограма
  • Борошно - 300 грам
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Мелений перець - За смаком
  • Сіль - За смаком
смажена риба чебак - фото крок 1
Почистіть і випатрайте всю рибу. Потім обсушити її тканиною.
смажена риба чебак - фото крок 2
Додати сіль. Обваляйте її в борошні. Тільки не перестарайтеся, інакше борошно пригоратиме. Розігрійте сковороду з маслом. Викладіть на неї рибу.
смажена риба чебак - фото крок 3
Поки вона смажиться без кришки, наріжте цибулю. Як чебак набуде золотистого відтінку, додайте цибулю.
смажена риба чебак - фото крок 4
Прожарте ще раз з обох сторін, але будьте обережні: стежте, щоб риба не пригоріла. Поперчіть за смаком - і насолоджуйтеся.

Схожі рецепти