Баклажани мариновані з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)
Баклажани, мариновані з болгарським перцем - відмінна закуска до столу в будні і свята. До того ж красиво виглядає навіть в баночці. Ароматне, корисне і смачне блюдо.
Мариновані баклажани з перцем готуються дуже просто. Перці печуть в духовці, а баклажани обсмажують в сковороді з рослинним маслом. Ось власне і все. Обов'язково спробуйте цю чудову літню закуску. Вона хороша як доповнення до м'яса, птиці, рибі і в вигляді бутерброда з сиром, шинкою. Із вказаної кількості інгредієнтів виходять дві баночки об'ємом 500 мл.
- Баклажан - 0, 5 кілограма
- Перець болгарський - 0, 5 кілограма
- Часник - 6-7 зубчиків
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
- Вода - 350 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Кріп - 30 грам
- Петрушка - 30 грам
- Італійські трави - 1 Чайна ложка

Підготуйте інгредієнти необхідні для приготування маринованих баклажанів з перцем.

Баклажани помийте і наріжте кружальцями завтовшки 1 см.

Викладіть нарізані баклажани в миску, посипте сіллю і перемішайте. Дайте постояти 15 хвилин, після рідину злийте.

Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і білих перегородок. Наріжте не дуже дрібно.

Петрушку і кріп дрібно наріжте.

Додайте нарізаний часник.

А також суміш сухих італійських трав.

Гуртки баклажана викладіть в сковороду з гарячим соняшниковою олією.

Обсмажте з обох боків до рум'яної скоринки.

Болгарський перець запечіть в духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

На дно банки викладіть шар зелені з часником і травами.

Потім шар перцю.

І шар смажених баклажанів.

Чергуючи шари, заповніть банку до верху. Приготуйте маринад. У гарячу кип'ячену воду влийте оцет, додайте сіль і цукор. Охолодіть маринад до кімнатної температури і влийте в банку з перцем і баклажанами.

Накрийте банку кришкою і поставте в холодильник. Через добу - двоє закуска буде готова.