Рецепт Баклажани мариновані з болгарським перцем фото

Баклажани мариновані з болгарським перцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Баклажан , Болгарський перець
Низькокалорійні , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Баклажани, мариновані з болгарським перцем - відмінна закуска до столу в будні і свята. До того ж красиво виглядає навіть в баночці. Ароматне, корисне і смачне блюдо.

Опис приготування:

Мариновані баклажани з перцем готуються дуже просто. Перці печуть в духовці, а баклажани обсмажують в сковороді з рослинним маслом. Ось власне і все. Обов'язково спробуйте цю чудову літню закуску. Вона хороша як доповнення до м'яса, птиці, рибі і в вигляді бутерброда з сиром, шинкою. Із вказаної кількості інгредієнтів виходять дві баночки об'ємом 500 мл.

  • Баклажан - 0, 5 кілограма
  • Перець болгарський - 0, 5 кілограма
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Соняшникова олія - 50 мілілітрів
  • Оцет 9% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 350 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Кріп - 30 грам
  • Петрушка - 30 грам
  • Італійські трави - 1 Чайна ложка
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти необхідні для приготування маринованих баклажанів з перцем.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 2
Баклажани помийте і наріжте кружальцями завтовшки 1 см.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 3
Викладіть нарізані баклажани в миску, посипте сіллю і перемішайте. Дайте постояти 15 хвилин, після рідину злийте.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 4
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і білих перегородок. Наріжте не дуже дрібно.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 5
Петрушку і кріп дрібно наріжте.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 6
Додайте нарізаний часник.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 7
А також суміш сухих італійських трав.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 8
Гуртки баклажана викладіть в сковороду з гарячим соняшниковою олією.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 9
Обсмажте з обох боків до рум'яної скоринки.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 10
Болгарський перець запечіть в духовці при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 11
На дно банки викладіть шар зелені з часником і травами.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 12
Потім шар перцю.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 13
І шар смажених баклажанів.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 14
Чергуючи шари, заповніть банку до верху. Приготуйте маринад. У гарячу кип'ячену воду влийте оцет, додайте сіль і цукор. Охолодіть маринад до кімнатної температури і влийте в банку з перцем і баклажанами.
баклажани мариновані з болгарським перцем - фото крок 15
Накрийте банку кришкою і поставте в холодильник. Через добу - двоє закуска буде готова.

Схожі рецепти