Соус для хінкалі
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, як і з чим їсти хінкалі кожен вирішує сам, ну а для тих, хто любить пікантні соуси на основі томатної пасти, я можу запропонувати відмінний варіант, з ним хінкалі стають ще смачніше.
Традиційно хінкалі прийнято подавати, просто посипавши їх чорним меленим перцем, але якщо вас такий класичний варіант не влаштовує, я можу розповісти, як приготувати соус для хінкалі. Мій чоловік, наприклад, їсть хінкалі тільки з ним і не визнає ніякі інші способи подачі, до того ж соус дійсно виходить дуже смачний. Він надає самому страві пікантності і ідеально поєднується з приголомшливим смаком хінкалі - виходить просто дивовижно. До речі, зробити соус для хінкалі в домашніх умовах зовсім не складно, ви легко можете його приготувати, поки самі ХІКа киплять у водичці.
- Бульйон м'ясний - 300 мілілітрів (яловичий або баранячий)
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки (натуральна)
- Часник - 5-6 зубчиків
- Помідор - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Зелень свіжа - За смаком (для подачі)
- Сіль - За смаком
- Цукор - За смаком
Отже, приступимо, для початку нам потрібно почистити часник, ви можете покласти його в соус більше або менше, в залежності від того, який гостроти соус ви хочете отримати.
Тепер потрібно бланшувати помідор, для цього ми робимо на його верхівці хрестоподібний надріз і опускаємо помідор на підлогу хвилинки в окріп. Після цієї процедури шкірка з томата повинна віддалятися дуже легко, знімаємо її.
Після того як зняли шкірку, нарізаємо м'якоть помідора на невеликі кубики.
Викладаємо нарізаний помідор на сковороду і тушкуємо його, поки він не стане м'яким, розминаємо масу товкачем.
В іншу сковороду наливаємо трохи олії і нагріваємо його. Викладаємо в розігріте масло подрібнений часник і смажимо його, поки не з'явиться характерний часниковий аромат.
До обсмаженого часнику додаємо томатну пасту, перемішуємо все і тушкуємо на повільному вогні пару хвилин.
Потім викладаємо на сковороду подрібнений помідор, знову все перемішуємо і тушкуємо соус ще 2-3 моменти.
Отриману масу викладаємо в миску і розводимо її м'ясним бульйоном, додаємо мелений перець, сіль і цукор за смаком, перемішуємо. У готовий соус додаємо ще один подрібнений зубчик свіжого часнику.
Подаємо соус в піалі, прикрасивши його свіжою зеленню. До речі, такий соус можна також використовувати для подачі м'яса, макаронів, пельменів і багато чого іншого. Приємного вам апетиту!