Рецепт Аварські хінкалі фото

Аварські хінкалі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Хінкалі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Аварські хінкалі - це пористі, пишні, приготовані шматки тесту, які подаються з відвареним м'ясним бараном або куркою, бульйоном і соусом. Дізнайтеся, як приготувати аварські хінкалі.

Опис приготування:

Аварські хінкалі включають в себе цілих чотири страви, які одночасно подають до столу: відварну баранину, Хінкалі, томатний соус і чашку з теплим бульйоном. Хінкалі маку в соус, відкушують, запивають бульйоном і заїдають м'ясом. Це незвичайне і смачне блюдо дійсно заслуговує на те, щоб його подавали тільки в особливих випадках. Обов'язково спробуйте приготувати аварські хінкалі для своїх рідних і близьких.

  • Баранина (м'ясо або нога) - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Борошно - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Йогурт - 0, 5 L
  • Сода - 1/2 чайних ложки
  • Томати - 1 кілограм
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Koriandr - За смаком
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кріп - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
1
М'ясо покладіть у велику каструлю і залийте водою. Візьміть пучок петрушки, відокремте гілочки, а стебла, пов'язані ниткою, киньте варитися в бульйон. Туди ж покладіть цільну цибулину і додайте спеції - коріандр, сіль і перець.
2
На стіл висипте борошно і в центрі зробіть поглиблення. Додайте туди соду, сіль і вилийте йогурт. Замісити тісто для хінкалі, скачайте його в кулю, накрийте кухонним рушником і відставте.
3
Тепер займемося соусом. У великій каструлі розтопіть масло і додайте до нього протерті через сито помідори, перець і сіль. Коли соус закипить, зменшіть вогонь і варіть його 20 хвилин, поки рідина наполовину не випарується.
4
Дрібно наріжте кріп і петрушку і додайте їх в соус. Кип'ятіть соус ще 5-10 хвилин, потім додайте в нього подрібнений часник і 2 ложки холодної води. Готовий соус перемішайте, накрийте кришкою і відставте в тепле місце.
5
Готове м'ясо вийміть з бульйону, перекладіть в іншу каструлю і відставте в тепле місце.
6
Тісто розділи 4 частини. Розкочуйте кожну частину до товщини 1 см і нарізуйте її на ромбики зі сторонами 3-4 см.
7
Кидайте тісто в киплячий бульйон, коли воно спливе, варіть протягом 1 хвилини.
8
Витягуйте хінкалі з бульйону шумівкою на тарілку і відразу ж пробивайте їх виделкою, щоб вони не здулися і не посиніли.
9
На стіл подавайте відварну баранину, посипану зеленню, Хінкалі, томатний соус і чашку бульйону. Смачного!

Схожі рецепти