Грузинські хінкалі
(покроковий рецепт з фото)
Грузія - країна смачної їжі. Хто побував в ній, той не забуде смак всілякої випічки і ситних других страв. Багато національні рецепти можна повторити у себе вдома. Спробуємо?
Наприклад, ви можете розібратися в тому, як приготувати грузинські хінкалі. Це одне з найвідоміших гарячих страв, яке вже має багато варіацій. Але ми все зробимо в класичному вигляді. Самі перекрутити фарш, замісити тісто. Обов'язково зробіть потрібну форму борошняних виробів, щоб повністю насолодитися смаком.
- Яловичина - 200 грам
- Свинина - 200 грам
- Ріпчаста цибуля - 150 грам
- Koriandr - 10 грам
- Борошно - 700 грам
- Яєчний білок - 2 штуки
- Вода - 1, 5 L
- Часник - 2 зубчики
- Кінза свіжа - 1 пучок
- Кейбер - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Чорний мелений перець - За смаком
М'ясо помийте і дрібно наріжте. Перекрутіть його в м'ясорубці разом з очищеним цибулею і часником.
У фарш також додайте дрібно нашатковану кинзу, кейбер, сіль. Перемішайте його, влийте кип'ячену холодну воду так, щоб він став трохи рідким. Залиште фарш на 2 години в холодильнику.
А поки замісіть тісто. Змішайте воду з білками і здебільшого борошна. Додайте сіль і рослинне масло.
Замішайте тісто. Зробіть з нього кулю, який залиште на 30 хвилин в холодильнику. Потім вмішати решту борошна. Після цього дайте постояти тесту 2 години при кімнатній температурі під рушником.
Після цього тісто наріжте шматочками. Кожен розкачати в коржі (товщина - 2 мм., діаметр - 15 см.).
Лёпешкі скручуйте до середини, в кожну кладіть фарш. В кінці защіпніте хінкалі.
Закип'ятіть підсолену воду. Варіть в ній хінкалі протягом 12 хвилин. Подавайте їх, посипавши перцем.