Домашні хінкалі
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні домашні хінкалі зроблять ваш вечерю чи обід незабутнім, адже таке грузинське блюдо не тільки вразить вас і ваших рідних своїм приголомшливим смаком, але і порадує всіх своїм зовнішнім виглядом.
У наш час купити вже готове хінкалі в замороженому вигляді це не проблема, але ось їх смак навряд чи хоч чимось схожий на смак оригінального блюда. Тому не варто лінуватися і їсти напівфабрикати, адже кожному з нас під силу приготувати цю смакоту і зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити домашні хінкалі. Повірте, ви швидко і легко впораєтеся з цим завданням, адже тут немає ніяких премудростей і секретних інгредієнтів. З цим простим рецептом домашніх хінкалі ви без особливого клопоту зможете порадувати всю свою сім'ю приголомшливим грузинським блюдом.
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Баранина - 300 грам (жирна)
- Яловичина - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Бульйон м'ясний - 1 Склянка
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
Насамперед нам необхідно приготувати фарш, для цього перекручуємо м'ясо і ріпчасту цибулю через м'ясорубку, солимо і перчимо його, вливаємо бульйон і гарненько вимішуємо фарш, поки він не стане однорідним і повітряним.
Тепер займемося тестом, просіюємо борошно в глибоку миску, робимо в ній невелике заглиблення і вливаємо в нього воду, додаємо сіль.
В окремій мисці збиваємо трохи яйце і виливаємо яєчну масу в миску з борошном. Тепер перемішуємо всі інгредієнти вилочкою, а потім замішуємо тісто руками на столі, посипанномборошном.
Готове тісто накриваємо чистим рушником і залишаємо його на пів годинки відпочити.
Через 30 хвилин тісто слід ще раз обмять і потім розкачати його в тонкий пласт. За допомогою склянки вирізаємо з тіста кружечки діаметром приблизно 10-12 см.
В середину кожного кола кладемо трохи начинки і з'єднуємо краї тіста, щоб вийшли акуратні складочки.
Щільно стискаємо хвостик тесту і зрізаємо його верхівку ножем.
Зліплені хінкалі викладаємо на обробну дошку, посипану борошном.
Тепер наливаємо в каструльку воду, солимо її і доводимо до кипіння. Опускаємо хінкалі в киплячу воду і варимо їх хвилин 7-9, після того як вони спливуть.
Готові хінкалі акуратно виловлюємо за допомогою шумівки і викладаємо на тарілку. Посипаємо їх меленим чорним перцем і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!