Рецепт Домашні хінкалі фото

Домашні хінкалі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, М'ясо
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Хінкалі

Ароматні домашні хінкалі зроблять ваш вечерю чи обід незабутнім, адже таке грузинське блюдо не тільки вразить вас і ваших рідних своїм приголомшливим смаком, але і порадує всіх своїм зовнішнім виглядом.

У наш час купити вже готове хінкалі в замороженому вигляді це не проблема, але ось їх смак навряд чи хоч чимось схожий на смак оригінального блюда. Тому не варто лінуватися і їсти напівфабрикати, адже кожному з нас під силу приготувати цю смакоту і зараз я із задоволенням розповім вам, як зробити домашні хінкалі. Повірте, ви швидко і легко впораєтеся з цим завданням, адже тут немає ніяких премудростей і секретних інгредієнтів. З цим простим рецептом домашніх хінкалі ви без особливого клопоту зможете порадувати всю свою сім'ю приголомшливим грузинським блюдом.

  • Борошно - 3 склянки
  • Вода - 1 Склянка
  • Яйце - 1 штука
  • Баранина - 300 грам (жирна)
  • Яловичина - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Бульйон м'ясний - 1 Склянка
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
домашні хінкалі - фото крок 1
Насамперед нам необхідно приготувати фарш, для цього перекручуємо м'ясо і ріпчасту цибулю через м'ясорубку, солимо і перчимо його, вливаємо бульйон і гарненько вимішуємо фарш, поки він не стане однорідним і повітряним.
домашні хінкалі - фото крок 2
Тепер займемося тестом, просіюємо борошно в глибоку миску, робимо в ній невелике заглиблення і вливаємо в нього воду, додаємо сіль.
домашні хінкалі - фото крок 3
В окремій мисці збиваємо трохи яйце і виливаємо яєчну масу в миску з борошном. Тепер перемішуємо всі інгредієнти вилочкою, а потім замішуємо тісто руками на столі, посипанномборошном.
домашні хінкалі - фото крок 4
Готове тісто накриваємо чистим рушником і залишаємо його на пів годинки відпочити.
домашні хінкалі - фото крок 5
Через 30 хвилин тісто слід ще раз обмять і потім розкачати його в тонкий пласт. За допомогою склянки вирізаємо з тіста кружечки діаметром приблизно 10-12 см.
домашні хінкалі - фото крок 6
В середину кожного кола кладемо трохи начинки і з'єднуємо краї тіста, щоб вийшли акуратні складочки.
домашні хінкалі - фото крок 7
Щільно стискаємо хвостик тесту і зрізаємо його верхівку ножем.
домашні хінкалі - фото крок 8
Зліплені хінкалі викладаємо на обробну дошку, посипану борошном.
домашні хінкалі - фото крок 9
Тепер наливаємо в каструльку воду, солимо її і доводимо до кипіння. Опускаємо хінкалі в киплячу воду і варимо їх хвилин 7-9, після того як вони спливуть.
домашні хінкалі - фото крок 10
Готові хінкалі акуратно виловлюємо за допомогою шумівки і викладаємо на тарілку. Посипаємо їх меленим чорним перцем і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти