Рецепт Хінкалі (класичний рецепт) фото

Хінкалі (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, М'ясо, Яловичина
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Хінкалі

Хінкалі - страва грузинської кухні. Кажуть, що його придумала дружина воїна, який через поранення не міг жувати. Тоді дружина дрібно-дрібно порубала м'ясо і зліпила хінкалі. Соковиті, ароматні, дуже смачні!

Подивіться, як приготувати хінкалі (класичний рецепт), і у вас все вийде.

Тісто для хінкалі замішується прісне і туге, щоб при варінні не витік м'ясний бульйон, а його виходить дуже багато. Для фаршу зазвичай беруть баранину або яловичину з жирком, додають багато холодної води і ретельно вимішують.

Уточню, що є класичні рецепти хінкалі, так званий "гірський" і "міський" варіант. У них невеликі відмінності: в гірському м'ясо дрібно-дрібно робиться і додаються тільки сухі спеції, а в міському м'ясо можна перекрутити на м'ясорубці через велику решітку і додати в фарш свіжу кінзу. В обох варіантах виходить просто неймовірно смачне, соковите і ситне блюдо.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода охолодження - 250 грам
  • Яловичина - 600 грам
  • Цибуля - 1 грам (великий)
  • Зіра - 1 Чайна ложка
  • Перець червоний - 1 Чайна ложка (без гірки)
  • Вода холодна - 450-500 мілілітрів
  • Braai - 1 пучок
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 1
Для тесту нам знадобиться: мука, холодна вода і сіль. Співвідношення борошна і води 2:1.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 2
Просійте борошно на робочу поверхню, зробіть в центрі поглиблення, додайте воду і сіль. Поступово змішуйте муку з водою.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 3
Замісити туге тісто пластичне. Накрийте його і залиште в холодному місці. Тим часом займіться начинкою.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 4
Для фаршу візьміть яловичину з жирком, велику цибулину і холодну воду.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 5
М'ясо перекрутити на м'ясорубці через велику решітку. Подрібніть цибулю, Kinzu. Додати сіль за смаком, додайте перець і зіру. Фарш ретельно вимісити.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 6
Щоб начинка для хінкалі була соковитою, в фарш додають досить велика кількість води. Фарш ще раз ретельно вимісити і поставте в холодне місце на півгодини.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 7
З тіста скачайте ковбаску і розріжте на рівні 15-17 шматочків, приблизно по 40г.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 8
Кожен шматочок розкачайте в тонкий корж завбільшки з блюдце.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 9
Для зручності формовки хінкалі помістіть коржик на блюдце. У центр коржі покладіть 1-1, 5 ст. L. Фаршу, зберіть тісто складками по колу. За традицією в хінкалі має бути не менше 19 складок.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 10
Стисніть складки в центрі, притисніть щільно, так щоб під час варіння не витік бульйон. Частина довгого хвостика відірвіть або відріжте ножем При цьому залишиться частина хвостика, щоб у час їжі можна було взяти за нього хінкалі.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 11
Закип'ятіть воду, приправити сіллю. Розмішайте воду так, щоб був відверто.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 12
Опускайте хінкалі по одному і продовжуйте помішувати дерев'яною лопаткою, щоб вони не злиплися.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 13
Варіть на сильному вогні протягом 15-20 хвилин, поки вони не спливуть хвостиками вниз.
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 14
Виловите хінкалі з допомогою шумівки, посипте чорним перцем і подавайте до столу. Смачного!
хінкалі (класичний рецепт) - фото крок 15
Їдять хінкалі руками, тримаючи за хвостик. Обережно відкушують збоку і випивають м'ясний бульйон, хвостик залишають.

Схожі рецепти