Хінкалі (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Хінкалі - страва грузинської кухні. Кажуть, що його придумала дружина воїна, який через поранення не міг жувати. Тоді дружина дрібно-дрібно порубала м'ясо і зліпила хінкалі. Соковиті, ароматні, дуже смачні!
Подивіться, як приготувати хінкалі (класичний рецепт), і у вас все вийде.
Тісто для хінкалі замішується прісне і туге, щоб при варінні не витік м'ясний бульйон, а його виходить дуже багато. Для фаршу зазвичай беруть баранину або яловичину з жирком, додають багато холодної води і ретельно вимішують.
Уточню, що є класичні рецепти хінкалі, так званий "гірський" і "міський" варіант. У них невеликі відмінності: в гірському м'ясо дрібно-дрібно робиться і додаються тільки сухі спеції, а в міському м'ясо можна перекрутити на м'ясорубці через велику решітку і додати в фарш свіжу кінзу. В обох варіантах виходить просто неймовірно смачне, соковите і ситне блюдо.
- Борошно - 500 грам
- Вода охолодження - 250 грам
- Яловичина - 600 грам
- Цибуля - 1 грам (великий)
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Перець червоний - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Вода холодна - 450-500 мілілітрів
- Braai - 1 пучок