Рецепт Грузинські хачапурі фото

Грузинські хачапурі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Адигейський сир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Випічка, Солоне

Грузія, випічка і сир - три речі, які нероздільні! І все це я дуже люблю, і тому готую кілька основних страв кавказької кухні. Думаю, що з цією стравою ви точно знайомі. Читайте!

Я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати грузинські хачапурі, а саме по-аджарський. Це ті самі вироби у вигляді човників, всередині яких багато смачної начинки. Тісто для виробів робиться дріжджове. На обід одним таким хачапурі можна цілком наїстися. Перевірте самі!

  • Борошно пшеничне - 520 грам
  • Дріжджі швидкодіючі - 7 грам
  • Сир Бринза - 250 грам
  • Сир адигейський - 250 грам
  • Вершкове масло - 90 грам
  • Сир жирний - 250 грам
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Яйце - 1 штука
  • Яєчний жовток - 1 штука
  • Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
  • Маргарин - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Крем - 100 грам
грузинські хачапурі - фото крок 1
Молоко і воду підігрійте і змішайте.
грузинські хачапурі - фото крок 2
У рідину додайте яйце і сіль.
грузинські хачапурі - фото крок 3
Потім всипте борошно і дріжджі.
грузинські хачапурі - фото крок 4
Замісити м'яке тісто.
грузинські хачапурі - фото крок 5
Велику миску змастіть по периметру соняшниковою олією. У центр викладіть тісто. Залиште його на 2 години в теплому місці під рушником.
грузинські хачапурі - фото крок 6
Готове тісто розділити на 3 рівні частини.
грузинські хачапурі - фото крок 7
Зробіть начинку, змішавши два види сиру з сиром і сметаною. Робіть це виделкою, уникаючи грудочок.
грузинські хачапурі - фото крок 8
Після цього кожен шматок тіста розкачати в товстий квадрат. У центр викладіть сирну начинку.
грузинські хачапурі - фото крок 9
Потім тісто скрутіть з двох протилежних сторін і з'єднайте їх між собою з інших.
грузинські хачапурі - фото крок 10
Викладіть вироби на деко з пекарської папером. Тісто змастіть збитим жовтком.
грузинські хачапурі - фото крок 11
Запікайте хачапурі при 180 градусах в духовці протягом 30-40 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти