Рецепт Аджарські хачапурі фото

Аджарські хачапурі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Яйця
Пісні страви
На обід , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Що таке аджарські хачапурі? Східне сирне блюдо з дріжджового тіста у вигляді пирога з запеченим яйцем. Аджарські хачапурі відрізняються від грузинських тим, що готуються завжди з дріжджового тіста.

Опис приготування:

Дуже смачні хачапурі з сиром і яйцем нагадали нам відразу про літо, сонце, тeплих днями, а чоловікові ещe і про те, як багата і смачна східна кухня. Пригощайтеся і ви! А я поки детально розповім і покажу, як приготувати аджарські хачапурі. Запам'ятовуйте!


  • Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Чайна ложка( з гіркою)
  • Борошно пшеничне - 3 склянки (додатково потрібна буде мука для роботи на столі)
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль, перець, спеції - 1 Чайна ложка
  • Сир твердий - 600 грам
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Яйце - 8 штук(1 для тіста, 1 для змащення, 6 для кожного хачапурі (з розрахунку: 1 на кожен))
аджарські хачапурі - фото крок 1
У глибоку ємність просійте борошно.
аджарські хачапурі - фото крок 2
У склянці теплого молока розведіть швидкодіючі дріжджі. Додайте 1 ст. Ложку цукру і 1 немає. Ложку солі.
аджарські хачапурі - фото крок 3
Дріжджі розведіть в молоці до повного розчинення, введіть їх в борошно. Vbeyte 1 яйце, замісіть тісто. Коли тісто збереться у кому, влийте рослинне масло. Знову замісити тісто. Вийде ось така кулька.
аджарські хачапурі - фото крок 4
Затягніть миску харчовою плівкою, дайте тісту піднятися. Час для підйому - 1, 5-2 годину. Тісто збільшиться втричі.
аджарські хачапурі - фото крок 5
Готове тісто слід обмять і розділити на 6 частин.
аджарські хачапурі - фото крок 6
На присипаному борошном столі розкачати одну кульку тесту в пласт.
аджарські хачапурі - фото крок 7
Натріть на тертці твердий сир. Я використовую"Адигейський" або"Кавказький" сулугуні.
аджарські хачапурі - фото крок 8
На кожен пласт тіста викладіть по 3-4 ст. Ложки натертого сиру.
аджарські хачапурі - фото крок 9
Підверніть краю, надавши форму човники. Скручуйте краю тесту до центру.
аджарські хачапурі - фото крок 10
Перекладіть підготовлені хачапурі на деко. Краї тесту необхідно змастити збитим яйцем.
аджарські хачапурі - фото крок 11
Розігрійте духовку до 170-180 градусів. Випікайте хачапурі в духовці 10 хвилин. Дістаньте деко з хачапурі з духовки. На кожен хачапурі викладіть по 1 курячому яйцю не пошкодивши жовтка. Поверніть хачапурі в духовку, запікайте ще 15 хвилин.

Схожі рецепти