Аджарський хачапурі
(покроковий рецепт з фото)
Аджарський регіон в Грузії завжди славився чудовими місцевими стравами. Пропоную спробувати зробити одне з них - аджарський хачапурі. Випічка не тільки неймовірно смачна, але і візуально красива!
Приготуємо аджарський хачапурі в домашніх умовах! Я використовую готове дріжджове тісто (500 грамів), з якого отримую два великих хачапурі. Готову страву можна їсти по-різному, наприклад, виїдати ложкою начинку, закушуючи шматочками тіста. Вдалого приготування!
- Дріжджове тісто - 500 грам
- Сир - 300 грам
- Сир малосольний - 300 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйця - 2 штуки

Замісити дріжджове тісто, розділіть його на дві рівні частини.

Розкачуємо кожен шматок в коржик, викладаємо на деко. Краї повинні бути трохи товщі, ніж середина.

Змішуємо тепер в окремій ємності сир і малосольний сир.

Поділяємо сирно-сирну масу навпіл. Викладаємо половінуначінкі на одну з коржів.

Звертаємо, як на фото. Формуємо хачапурі.

Краї трохи піднімаємо.

Випікаємо в духовці 5 хвилин, температура повинна бути 200 градусів. Вбиваємо яйце по центру кожного хачапурі. Повертаємо в духовку на 1-2 хвилини, можна додати шматочок масла.

Смачного!