Рецепт Аджарський хачапурі фото

Аджарський хачапурі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Молочні продукти, Сир, Яйця, Вершкове масло
Пісні страви
На полуденок
Випічка

Аджарський регіон в Грузії завжди славився чудовими місцевими стравами. Пропоную спробувати зробити одне з них - аджарський хачапурі. Випічка не тільки неймовірно смачна, але і візуально красива!

Приготуємо аджарський хачапурі в домашніх умовах! Я використовую готове дріжджове тісто (500 грамів), з якого отримую два великих хачапурі. Готову страву можна їсти по-різному, наприклад, виїдати ложкою начинку, закушуючи шматочками тіста. Вдалого приготування!

  • Дріжджове тісто - 500 грам
  • Сир - 300 грам
  • Сир малосольний - 300 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Яйця - 2 штуки
аджарський хачапурі - фото крок 1
Замісити дріжджове тісто, розділіть його на дві рівні частини.
аджарський хачапурі - фото крок 2
Розкачуємо кожен шматок в коржик, викладаємо на деко. Краї повинні бути трохи товщі, ніж середина.
аджарський хачапурі - фото крок 3
Змішуємо тепер в окремій ємності сир і малосольний сир.
аджарський хачапурі - фото крок 4
Поділяємо сирно-сирну масу навпіл. Викладаємо половінуначінкі на одну з коржів.
аджарський хачапурі - фото крок 5
Звертаємо, як на фото. Формуємо хачапурі.
аджарський хачапурі - фото крок 6
Краї трохи піднімаємо.
аджарський хачапурі - фото крок 7
Випікаємо в духовці 5 хвилин, температура повинна бути 200 градусів. Вбиваємо яйце по центру кожного хачапурі. Повертаємо в духовку на 1-2 хвилини, можна додати шматочок масла.
аджарський хачапурі - фото крок 8
Смачного!

Схожі рецепти