Рецепт Хачапурі по-аджарський з листкового тіста фото

Хачапурі по-аджарський з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка

Класичні рецепти іноді непогані і в більш спрощених варіантах. Якщо ви любите готувати не тільки смачно, але і швидко, тоді зверніть увагу на цей альтернативний рецепт хачапурі по-аджарський.

Це приголомшлива ідея домашньої несолодкої випічки, від якої просто неможливо відірватися. Я хочу показати вам, як приготувати хачапурі по-аджарський з листкового тіста швидко і просто. Курячі яйця можна замінити перепелиними. У начинці традиційно сир "сулугуні", але можна спробувати зробити хачапурі і з іншими видами сирів.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Добре - 250-300 грам
  • Вершкове масло - 3 чайних ложки
  • Яйця - 7 штук (і розрахунку на 1 порцію 1 яйце +1 шт)
  • Сіль - - За смаком
  • Вершкове масло - - За смаком
1
Насамперед необхідно розморозити листкове тісто. Якщо воно у вас досить товсте, розкачайте його трохи. У мене воно складалося з двох частин, кожну з яких я розрізала на 2 частини та розкачувала. І все вийшли дуже великими.
2
Після розкочування повинні вийти прямокутники. Довгі краю необхідно скачати трубочками. Короткі краю з'єднуємо між собою.
3
Тепер приготуємо начинку. Сир Natiraem. Вибирайте для того великі дірочки на тертці.
4
Збийте 1 яйце. Змастіть їм краю майбутніх хачапурі. Все яйце у ​​вас не піде, залишки змішайте з натертим сиром. Рівномірно викладіть цю суміш на тісто.
5
Час розігріти духовку. Температура - 180 градусів. Запікаємо наші заготовки близько 10 хвилин.
6
Після цієї кількості часу дістаємо. Посередині робимо поздовжні виїмки, куди вбиваємо по 1 яйцю. На цьому етапі також можна посолити за смаком.
7
Хачапурі ставимо назад в духовку ще хвилин на 5. Нам важливо, щоб білок встиг схопитися, а жовток - немає.
8
Перед подачею на гарячий хачапурі можна покласти по шматочку вершкового масла. Смачного!

Схожі рецепти