Хачапурі-ПП в стилі по-аджарський
(покроковий рецепт з фото)
Любіть випічку, але намагаєтеся обмежувати себе, тому що вирішили харчуватися правильно? Але ж якщо приготувати улюблені страви з корисних і правильних продуктів, шкоди здоров'ю й фігурі вони не завдадуть.
Люблю я різну випічку і ніяк не можу відязикати собі в задоволенні…Ви теж? значить, нічого не залишається, крім як приготувати ПП-хачапурі в стилі по-аджарський Випічка, приготована з правильних продуктів, не принесе шкоди, адже так? Процес приготування простий і досить швидкий. Такі хачапурі цілком можна приготувати і на сніданок.
- Сир - 300 грам(200 - в тісто, 100 - для начинки)
- Яйця - 10 штук(3 яйця в тісто і 7 жовтків для начинки)
- Борошно пшеничне - 7-8 Ст. Ложок (цільнозерновий)
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456976.webp)
Викладаємо в миску сир і яйця, додамо щіпку солі і все ретельно збиваємо-перемішуємо міксером.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456978.webp)
Додаємо борошно (цельнозерновую або вівсяну) і замішуємо тісто. При необхідності можна трохи додати борошна, але тісто має трохи липнути до рук.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456979.webp)
Я поділяю тісто 7 частин.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456980.webp)
Кожну частину тіста розкачати в корж і загортаємо валиком краю до центру з двох сторін.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456981.webp)
Потім з'єднуємо кінці валиків, ретельно їх защипуємо. Отримуємо ось таку човник.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456983.webp)
Викладаємо човники на деко, застелений папером, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456984.webp)
Поки човники печуться, приготовим начинку. Змішаємо сир і натертий на тертці сир. Якщо у вас сир несолоний, в начинку можна додати дрібку солі.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456985.webp)
Наповнюємо човники сирно-сирною начинкою.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 9](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456986.webp)
У начинці потрібно зробити поглиблення, а в нього викласти жовток. А я замотався і виклав жовток на начинку, вийшла гірка. Замість курячих жовтків можна викласти повністю перепелине яйце.
![хачапурі-ПП в стилі по-аджарський - фото крок 10](https://kuhari.com.ua/img/hachapuri-pp_v_stile_po-adjarski-456988.webp)
Запікаємо хачапурі ще хвилин на 5-10, до улюбленої вами ступеня прожарювання жовтка. У мене жовток схопився наполовину, мені так подобається. Ми ж не готуємо класичні хачапурі, адже так?