Хачапурі-ПП в стилі по-аджарський
(покроковий рецепт з фото)
Любіть випічку, але намагаєтеся обмежувати себе, тому що вирішили харчуватися правильно? Але ж якщо приготувати улюблені страви з корисних і правильних продуктів, шкоди здоров'ю й фігурі вони не завдадуть.
Люблю я різну випічку і ніяк не можу відязикати собі в задоволенні…Ви теж? значить, нічого не залишається, крім як приготувати ПП-хачапурі в стилі по-аджарський Випічка, приготована з правильних продуктів, не принесе шкоди, адже так? Процес приготування простий і досить швидкий. Такі хачапурі цілком можна приготувати і на сніданок.
- Сир - 300 грам(200 - в тісто, 100 - для начинки)
- Яйця - 10 штук(3 яйця в тісто і 7 жовтків для начинки)
- Борошно пшеничне - 7-8 Ст. Ложок (цільнозерновий)
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток
Викладаємо в миску сир і яйця, додамо щіпку солі і все ретельно збиваємо-перемішуємо міксером.
Додаємо борошно (цельнозерновую або вівсяну) і замішуємо тісто. При необхідності можна трохи додати борошна, але тісто має трохи липнути до рук.
Я поділяю тісто 7 частин.
Кожну частину тіста розкачати в корж і загортаємо валиком краю до центру з двох сторін.
Потім з'єднуємо кінці валиків, ретельно їх защипуємо. Отримуємо ось таку човник.
Викладаємо човники на деко, застелений папером, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 10.
Поки човники печуться, приготовим начинку. Змішаємо сир і натертий на тертці сир. Якщо у вас сир несолоний, в начинку можна додати дрібку солі.
Наповнюємо човники сирно-сирною начинкою.
У начинці потрібно зробити поглиблення, а в нього викласти жовток. А я замотався і виклав жовток на начинку, вийшла гірка. Замість курячих жовтків можна викласти повністю перепелине яйце.
Запікаємо хачапурі ще хвилин на 5-10, до улюбленої вами ступеня прожарювання жовтка. У мене жовток схопився наполовину, мені так подобається. Ми ж не готуємо класичні хачапурі, адже так?