Котлети по-аджарський
(покроковий рецепт з фото)
Думаю, що все хоч раз пробували хачапурі по-аджарський. А ось про котлетах чули не всі. Сьогодні ми будемо виправляти цей недолік. Приступимо!
Хто ж відязикаться від великих, смачних і ситних котлет? думаю, таких буде не багато. Виходять вони дуже ситними і соковитими, хоч і запікаються в духовці. Якщо ви хочете, щоб в готових котлетах жовток залишався рідким, то вбийте яйце за 10 хвилин до кінця приготування. Якщо плануєте робити маленькі котлетки, візьміть перепелині яйця. Вода для фаршу повинна бути дуже холодною, це допоможе котлеток зберегти свою соковитість. Також ви можете додати будь-які спеції кавказької кухні. Смачного!
- Фарш м'ясний - 600 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вода - 50 мілілітрів
- Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
- Перець гострий - За смаком
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Додайте у фарш терті часник і цибулю, перемішайте. Потім влийте воду, приправити сіллю, поперчіть і перемішайте.
Додайте сухарі і нарізану зелену цибулю. Гарненько перемішайте.
Форму змастіть рослинною олією. Вологими руками сформуйте чотири довгастих котлети. Зробіть круглий отвір в середині в кожної котлетки.
Надайте поглибленню і котлетки форму човники. Вбийте по одному яйцю в кожне поглиблення.
Випікайте в гарячій духовці при 190 градусах протягом 35 хвилин до готовності.
Вийміть і відразу подавайте.
Смачного!